Depardjē: Franciju drīz apdzīvos pamuļķi, kuri taisīs smirdīgu sieru tūristiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Aktieris Žerārs Depardjē (Gérard Depardieu) nopēlis dzimto Franciju, sakot, ka tā kļūstot par tūrisma objektu ar «pamuļķiem, kuri dara vīnu un smirdīgu sieru». 67 gadus vecais Depardjē nebaidās kritizēt savu dzimteni. 2013. gadā pēc sūkstīšanās par turīgiem cilvēkiem uzlikto nodokļu slogu Francijā viņš ieguva Krievijas pilsonību.

Ceturtdien itāļu laikrakstā «Corriere della Sera» publicētā intervijā Depardjē tika jautāts, vai viņš sevi uzskata par francūzi. «Nē, es esmu pasaules pilsonis. Visticamāk, Francija kļūs par Disnejlendu ārzemniekiem. To apdzīvos pamuļķi, kuri darīs vīnu un taisīs smirdīgu sieru tūristiem,» prognozē aktieris. «Vairs nav nekādas brīvības. Ar cilvēkiem manipulē.»

Depardjē nopēla arī kino industriju. «Kino vairs neeksistē. Ir izklaides pasaule un cilvēki, kuri, amerikāņu terorizēti, vairs nezina, kādā valodā runāt,» norāda aktieris.

«Ir desmit kinozvaigznes, un tie visi ir amerikāņi,»

uzskata Depardjē. «Visa pārējā kino pasaule cīnās par izdzīvošanu.»

Intervija sakrita ar Depardjē autobiogrāfijas «Innocent» («Nevainīgs») iznākšanu Itālijā.

Aktieris intervijā paslavēja Itāliju. «Laimīgā kārtā Itālija nav pazaudējusi savu kultūru un identitāti. Tas tāpēc, ka esat jauna valsts, atšķirībā no puses Eiropas valstu, kuras bailēs no imigrantiem ir kļuvušas nedaudz fašistiskas,» sacīja Depardjē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu