Hakerim, kurš nopludināja slavenību kailfoto, piespriesti 18 mēneši cietumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

36 gadus vecajam Raienam Kolinsam no Pensilvānijas štata (ASV) pēc savas vainas atzīšanas vairāku slavenību interneta kontu uzlaušanā un personiskas informācijas nozagšanā piespriests 18 mēnešu cietumsods, raksta «The Guardian».

Raiens Kolinss apsūdzēts vairāk nekā 100 «Google» un «Apple» kontu uzlaušanā laikā no 2012. gada novembra līdz 2014.gada septembrim. Liela daļa kontu piederēja tieši sieviešu dzimuma slavenībām - to vidū tādu pasaules zvaigžņu kā aktrises Dženiferas Lorensas, modeles Keitas Aptones, pop mūziķes Riannas personīgie konti.

Tagad apsūdzētais sācis izciest savu sodu - 18 mēnešus federālajā cietumā.

Kolinss nodarbojās ar «phishing» jeb «pikšķerēšanu», izsūtot viltus vēstules it kā no «Google» vai «Apple» un ar to palīdzību izvilinot informāciju par viņu personīgajiem kontiem. Vairākos gadījumos Kolinss ieguva pieeju visiem failiem, ko attiecīgās slavenības augšuplādējušas internetā, tostarp kailfoto un video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu