80. gadu pop superzvaigznes, ko esam zaudējuši pēdējos gados

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Liekas likumsakarīgi, ka lēnām, jau cienījamā vecumā (Leonards Koens, Kīts Emersons u.c.) mūžībā dodas tie mūziķi, kuri savu karjeru sāka pagājušā gadsimta 50. un 60. gados. Taču netaisnīgi šķiet tas, ka aizsaulē pēdējos gados tiek aizsaukti mūziķi spēka gados. Šajos Ziemassvētkos teicām ardievas 80. gadu superzvaigznei, dueta «Wham!» solistam Džordžam Maiklam, taču pēdējos gados esam zaudējuši vēl vairākus spožus 80. gadu ēras popmūziķus. Novēlam Madonnai veselību, viņa ir viena no pēdējām 80. gadu popmūzikas A++ klases superzvaigznēm, kura vēl ir starp mums.

 
Vitnija Hjūstone
Vitnija Hjūstone Foto: Albuma vāks

Vitnija Hjūstone

R&B un popmūzikas zvaigzne Vitnija Hjūstone mūžībā devās 2012. gadā tikai 48 gadu vecumā. Nāvi konstatēja neatliekamās palīdzības mediķi, kuri bija izsaukti uz dziedātājas numuru viesnīcā Beverly Hilton Losandželosā. Vēlāk tiesu mediķi atzina, ka viņas nāves cēlonis bija nejauša noslīkšana, ko izraisīja kokaīna lietošana un sirds slimība.

Vitnija Elizabete Hjūstone ir vienīgā māksliniece, kas saņēmusi vismaz vienu Grammy, Emmy, MTV Video Music Award, MTV Movie Award, People's Choice Award un Billboard Music Award.

Lai arī lielākos komerciālos panākumus Vitnija guva 90. gados, viņa spoži debitēja tieši 80. gados. Viņas debijas albums «Whitney Houston» izdots 1985. gadā.

 
Prinss (Prince) 1985. gadā
Prinss (Prince) 1985. gadā Foto: AP/Scanpix

Prinss

Prinss (Prince) mūs pameta šā gada aprīlī. Viņa līķis atrasts «Paisley Park» ierakstu studijas un dzīvojamās mājas kompleksā. Viņš bija 57 gadus vecs. Nāves iemesls - opioīdu pārdozēšana.

Prinss savu karjeru sāka 70. gadu beigās, taču tieši 80. gados viņš bija lielākais Maikla Džeksona konkurents cīņā par popmūzikas karaļa titulu.

 
Foto: Kadrs no video

Maikls Džeksons

Neapstrīdamais popmūzikas karalis Maikls Džeksons mūs pameta 50 gadu vecumā 2009. gadā. Nāves cēlonis - spēcīgs anestezējošs līdzeklis propofols, kas apstādināja Maikla sirdi.

 
Foto: Publicitātes foto

Džordžs Maikls

Kopā ar grupu «Wham!» Džordžs Maikls bija sava laika Džastins Bībers. Ir tikai viena būtiska atšķirība - Maikls pats sacerēja, ierakstīja un producēja savu mūziku.

Viņš mira no sirds mazspējas 53 gadu vecumā šajos Ziemassvētkos.

Džordža karjeras laikā pārdoti vairāk nekā 100 miljoni viņa albumu kopiju

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu