Klāt «melnā piektdiena»! Lūk, dažas spocīgas neatrisinātas mistērijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: autors nezināms

Ja nav pietiekoši daudz pārliecinošu pierādījumu, tad pasaules vēsturē varam atrast tādus notikumus, kurus racionāli izskaidrot nudien ir liels izaicinājums. Vai, piemēram, Atlantīda vai Babilonas gaisa dārzi ir eksistējuši, zinātnieki strīdas vēl šodien. Kurš nogalināja ASV prezidentu Džonu Kenediju? Atbilde nav viennozīmīga, un, ja pēkšņi gaismā nenāks kādi jauni pierādījumi, šī slepkavība tā arī paliks viena no pasaules neatrisinātajām mistērijām.

 
Foto: Publicitātes foto

Suņu pašnāvības uz Overtounas tilta

Skotijā ir sens tilts, kas slavens ar kādu interesantu faktu. Kopš 60. gadiem desmitiem suņu ne no šā, ne no tā metušies pāri tilta margām. Suņu dīvainajai uzvedībai ir gan racionāli, gan mistiski skaidrojumi. Vieni domā, ka tilts ir nolādēts (1994. gadā kāds vīrietis no tilta nometa lejā savu divgadīgo dēlu, jo domāja, ka viņā iemiesojies sātans), citi domā, ka pie tilta atrodas kaut kas līdzīgs portālam, pa kuru dvēseles ceļo uz citu pasauli, un suņi metas tās ķerstīt, taču ir arī uzskats, ka suņus piesaista kāda konkrēta smaka vai vienkārši vainojama tilta uzbūve un suņi nejauši tieši vienā konkrētā vietā pārmetas pāri margām.

Ejot pāri šim tiltam, labāk tomēr piesiet saitē savu mīluli.

 
Foto: autors nezināms

Svina maskas. Divu brazīliešu mistiskā nāve

Svina masku lieta (O Caso das Máscaras de Chumbo - portugāļu val.) ir viens dīvains atgadījums. 1966. gada 20. augustā atrasti divu elektroierīču speciālistu - Manoela Pereiras Dakrusa un Migela Hosē Vianas līķi. Tas varbūt nebūtu nekas īpašs, taču interesanti, ka abiem vīriešiem uz acīm bija uzliktas svina maskas, kas domātas aizsardzībai pret radiāciju. Blakus ķermeņiem mētājās tukša ūdens pudele, un vienam no viņiem kabatā bija piezīmju grāmatiņa, kurā atstāto tekstu varētu tulkot šādi:

16:30 būt norunātajā vietā

18:30 ierīt kapsulas, pēc efekta aizsargāt metālus, gaidīt līdz maskas zīmei

Visticamākā teorija ir šāda. Abi vīrieši pārstāvēja kādu dīvainu kultu ar nosaukumu «zinātniskie spirituālisti» un, norijot kapsulas, bija nolēmuši sazināties ar citplanētiešiem. Maskas uzvilkuši tāpēc, lai neapžilbtu no spilgtās NLO kuģu gaismas.

 
Foto: Flickr

Atlantas «Asins māja»

1987. gadā Minijas un Viljama Vinstonu mājā pēkšņi uz vannasistabas sienām un grīdas sāka izspiesties asins traipi. Gan paši Vinstoni, kas mājā bija nodzīvojuši 20 gadus, gan tās iepriekšējie īpašnieki atzina, ka agrāk tur nekas dīvains novērots netika.

Analīzes parādīja, ka tās tiešām ir asinis un pieder kādam cilvēkam. Vinstoniem ar to nebija nekāda sakara.

Beigās asiņu izcelsme tā arī netika noskaidrota, un šī māja iegājusi vēsturē kā «Asiņojošā Atlantas māja».

Viena no visticamākajām versijām, ka Vinstoni vai viņu bērni paši izlējuši cilvēku asinis.

 
Foto: autors nezināms

Spoku kuģis «SS Ourang Medan»

Ziņojumi no 1947. gada jūnija un 1948. gada februāra, kad vairāki kuģi veda kravas caur Malakas jūras šaurumu, kurš atrodas starp Sumatru un Malaiziju, vēsta, ka saņemti vairāki SOS signāli no nezināma kuģa. Tika saņemti satraucoši ziņojumi: «Visi apkalpes locekļi, ieskaitot kapteini, ir miruši un guļ uz galvenā klāja un komandtiltiņa. Vārdu sakot, visi ir miruši.» Pēc pauzes atnāca vēl viens ziņojums: «Es mirstu.»

Kad cits amerikāņu kuģis «Sudraba Zvaigzne» (Silver Star) izdzirdēja šo ziņu, tas devās izmeklēt, kas noticis. Kad kuģis ieradās, tiešām visi uz Nīderlandes kuģa esošie bija miruši. Cilvēku sejās bija baiļu izteiksme un rokas it kā pēc kaut kā sniedzās. Pat kuģa suns bija miris.

Kapteiņa atliekas tika atrastas izmētātas stūres un karšu telpā. Sakaru virsnieks stāvēja sastindzis savā postenī, viņa pirksti atradās uz telegrāfa. Saskaņā ar ziņojumiem, visiem līķiem bija šausmās izbolītas acis.

Tika konstatēts, ka komanda ir cietusi tikai viņu nāves brīdī, nevarēja atrast nevienu ievainojumu vai arī faktu, ka tas ir kāds neglīts joks, jo līķi nebija pūstoši, bet tikko kā miruši. Kuģim netika atrasti arī nekādi bojājumi.

Kad «Sudraba Zvaigzne» veda kuģi uz ostu, tas pēkšņi aizdegās un nogrima.

Arī šim stāstam ir gan racionāli, gan mistiski skaidrojumi. Vieni uzskata, ka kuģim uzbrukuši citplanētieši, citi - ka kuģis pārvedis kādu indīgu gāzi, kas noplūdusi un nogalinājusi komandu.

 
Foto: Publicitātes foto

Elisas Lamas šausminošā nāve

21 gadu vecā Elisa Lama atrasta kaila mirusi Sesilas viesnīcas ūdens tornī. Kā viņa tur nokļuva, nav zināms. Publiski pieejami ir tikai kadri, kas uzņemti liftā, un tajos ir skaidri redzams, ka kaut kas nav kārtībā... Video var redzēt, ka Elisa liftā no kaut kā slēpjas. Viņa ieiet liftā, tad pēkšņi iziet no tā un sāk runāt ar kādu gaitenī, bet tad atkal ieskrien liftā...

Viena no teorijām - viņu nogalināja viesnīcas darbinieki vai viesi.

Brīdinām, šis video tikai cilvēkiem ar stipriem nerviem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu