Vēl viena dziedātāja atsakās uzstāties Trampa inaugurācijas koncertā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdzās daudziem citiem mūziķiem, arī Brodvejas dziedātāja Dženifera Holideja (Jennifer Holliday) ir pārdomājusi un tomēr neuzstāsies bezmaksas koncertā, kas ceturtdien tiks rīkots par godu Donalda Trampa inaugurācijai ASV prezidenta amatā, jo nebija iedomājusies, ka viņas dalība tajā tiktu interpretēta kā atbalsts Trampam.

Kad pasākuma organizatori piektdien paziņoja par Holidejas un vairāku citu zvaigžņu uzstāšanos šajā koncertā, uz Holideju tika izdarīts spiediens no viņas geju, lezbiešu un melnādaino fanu puses.

Holideja sestdien sniegtā intervijā sacīja, ka nolēmusi nepiedalīties koncertā pēc tam, kad bija izlasījusi komentāru par to, kā tiek uztverta viņas gaidāmā piedalīšanās. Viņa atvainojās, ka nebija par to iedomājusies.

«Tas mani tiešām aizskāra vārīgā vietā,» sacīja Holideja. «Geju kopienai pieder liela daļa no manas dzīves un manas karjeras. Es jūtu, ka bez viņiem 21.gadsimtā tiešām nebūtu Dženiferas Holidejas vai [mūzikla] «Dreamgirls«. Man vajadzēja vismaz viņus uzklausīt un uzzināt, kāpēc viņiem tā būtu tik liela vilšanās.»

Holideja sacīja, ka viņai bijis sāpīgi lasīt, kas par viņu tika teikts, tostarp no citu afroamerikāņu puses. «Man nebija ne jausmas, ka tas tiks interpretēts kā politisks paziņojums.»

Piektdien tika ziņots, ka koncertā uzstāsies ne vien Holideja, bet arī kantrī mūzikas zvaigzne Tobijs Kītss, dziedātāja Dženifera Holideja, aktieris Džons Voits, rokgrupa «3 Doors Down», kantrī mūzikas dziedātājs Lī Grīnvuds, grupa «The Piano Guys», dīdžejs «RaviDrums» un kantrī mūzikas dziedātāji Tims Rašlovs, Lerijs Sjuarts un Ričijs Makdonalds.

Koncertā Linkolna memoriālā ar runu uzstāsies arī pats Tramps, paziņoja organizatori.

Pasākums notiks dienu pirms Trampa inaugurācijas ceremonijas.

Mediji iepriekš vēstīja, ka Trampam ir grūtības atrast mūziķus, kas vēlētos uzstāties viņa inaugurācijā. Neoficiāli izskanēja, ka daudzas no pasaules lielajām zvaigznēm ir atteikušās.

Līdz šim bija zināms, ka savu piekrišanu ir devusi vien mūzikas šova «American Idol» fināliste Džekija Ivanko un Mormoņu tabernākula koris no Soltleiksitijas.

ASV prezidenta Baraka Obamas pirmajā inaugurācijā uzstājās Areta Frenklina, bet otrās inaugurācijas ceremonijā dziedāja Bejonsē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu