Komiķe publicē asiņainu foto ar Trampu. Vēlāk atvainojas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem/Tailera Šīldsa foto

Komēdiju aktrise Ketija Grifina (Kathy Griffin) publicējusi provokatīvu foto, kas sacēlis pamatīgu vētru sabiedrībā.

Redzamajā attēlā komiķe rokās tur asiņainu Donalda Trampa galvas masku. Tikai dažas stundas pēc foto publicēšanas viņa saprata, ka šis joks nav smieklīgs, un publiskoja atvainošanos. «Es pārkāpu sarkano līniju,» saka 56 gadus vecā aktrise.

I am sorry. I went too far. I was wrong.

A post shared by Kathy Griffin (@kathygriffin) on

Foto autors ir Tailers Šīldss, kurš aizstāvējis šo darbu, nodēvēdams to par mākslas darbu. Viņš arī minēja, ka ideja par šādu foto nākusi no Grifinas.

«Viņa atnāca pie manis un teica, ka vēlas izdarīt ko politisku, kādu skaļu manifestu,» stāsta fotogrāfs. «Tā vienmēr ir divu cilvēku sadarbība. Bez viņas es līdz šādai idejai nenonāktu.»

www.tylershields.com

Ne tikai ASV prezidenta Trampa atbalstītāji, bet arī daudzi demokrātu politiķi nosodījuši šādu brutālu mākslas foto, ko acīmredzami iedvesmojis terorisms.

CNN žurnālists Andersons Kūpers, kurš kopā Grifinu vada telekanāla Vecgada vakara programmu, atzinis, ka viņam attēls «izraisa šausmas».

«Tas pilnīgi noteikti ir pretīgs un pilnīgi nepieņemams,» viņš piebilda.

ASV Slepenais dienests jau paziņojis, ka izmeklēs šo gadījumu. «Draudiem, kas izteikti Slepenā dienesta aizsargājamām personām, mūsu izmeklēšanu vidū tiek piešķirta augstākā prioritāte,» tviterī apliecinājis dienests.

Vannasistabas produktu uzņēmums «Squatty Potty» apturējis reklāmas kampaņu ar Grifinas piedalīšanos, skaidrojot, ka attēls ir «pilnīgi nepieņemams» un «pretrunā ar tām vērtībām, par kurām iestājas mūsu uzņēmums».

Šis nav pirmais gadījums, kad Trampa tēls cieš no māksliniekiem. Mūziķis Merilins Mensons ASV prezidenta vēlēšanu dienā laida klajā mūzikas video dziesmai «SAY10», kurā nocērt galvu Trampam. «Kā māksliniekam mans pienākums ir uzdot jautājumus. Skatītājam uz tiem ir jāatbild,» toreiz norādīja mūziķis.

Arī reperis Snoop Dogg izcēlās ar provokāciju, «nošaujot Trampu» savā klipā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu