Komiķe Keitija Grifina, apsūdz Trampu viņas dzīves graušanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV komiķe Keitija Grifina (Kathy Griffin), kas izpelnījusies nosodījumu par pozēšanu ar nocirstas ASV prezidenta Donalda Trampa galvas butaforiju, piektdien raudulīgi apsūdzēja Trampu un viņa ģimeni mēģinājumos izpostīt viņas dzīvi. Slavenību fotogrāfs Teilors Šīlds otrdien tīmeklī publicēja fotogrāfiju, kurā Grifina redzama, turot rokās asinīm noplūdušu Trampa galvas butaforiju.

Šī fotogrāfija izpelnījās gan konservatīvo, gan liberāļu nosodījumu. Grifina trešdien zaudēja darbu telekanālā CNN, kur viņa bija piedalījusies Vecgada vakara programmas vadīšanā, un tika arī atcelti pieci viņas komēdijšovi.

Grifina piektdien pauda bažas, ka tas var nozīmēt viņas karjeras beigas. Viņa arī pastāstīja, ka esot saņēmusi nāves draudus no Trampa atbalstītājiem.

«Esošais ASV prezidents, viņa pieaugušie bērni un pirmā lēdija personīgi mēģina izpostīt manu dzīvi uz visiem laikiem,» komiķe sacīja reportieriem preses konferencē Losandželosā, kurā piedalījās arī viņas advokāte.

«Jūs, puiši, viņu pazīstat – viņš negrasās apstāties. Es nedomāju, ka man pēc šī vēl būs karjera. Godīgi teikšu – viņš mani sagrāva,» žēlojās 56 gadus vecā Grifina.

Viņa sacīja, ka atlaišana no CNN bijusi «sāpīga». «Ir bariņš vecu balto puišu, kas mēģina mani apklusināt. Es esmu šeit, lai pateiktu, ka tas ir nepareizi. Es varu jums nepatikt, bet jums nevajadzētu apklusināt komiķi,» piebilda Grifina.

Komiķe bija publiski atvainojusies par šo fotogrāfiju, atzīstot, ka «pārkāpusi robežu». Piektdien viņa vēlreiz atzina, ka izdarījusi «šausmīgu kļūdu», un sacīja, ka šī fotogrāfija bija domāta kā atbilde uz Trampa izteikumiem par ASV žurnālisti Megainu Keliju pērnā gada vēlēšanu kampaņas laikā.

Par Keliju pēc viņas vadītām prezidenta kandidātu debatēm Tramps bija pateicis, ka «asinis plūst no viņas acīm, asinis plūst no visurienes».

Grifina piektdien sacīja, ka viņas humors varbūt nav visiem pieņemams, tomēr viņa neesot pelnījusi uzbrukumus, kas internetā tiek vērsti pret viņu.

«Nāves draudi, kurus es saņemu, ir pastāvīgi un detalizēti, tie ir nopietni un specifiski,»

teica Grifina.

Grifinas advokāte Laiza Blūma preses konferencē sacīja, ka Tramps «izmanto federālās valdības varu pret» Grifinu un ka ar viņu jau sazinājies ASV Slepenais dienests, kas izmeklē prezidentiem izteiktus draudus.

Baltā nama preses sekretārs nekomentēja Grifinas preses konferenci un sacīja, ka Tramps un viņa ģimenes locekļi jau ir izteikušies par skandalozo fotogrāfiju.

«Keitijai Grifinai vajadzētu kaunēties par sevi,» tviterī ierakstīja Tramps. «Maniem bērniem, īpaši manam 11 gadus vecajam dēlam Baronam, ir grūti to saprast. Metas nelabi!»

Prezidenta dēls Donalds Tramps juniors tviterī atzina: «Pretīgi, bet ne pārsteidzoši. Tādi šodien ir kreisie. Viņi uzskata, ka tas ir pieņemami.»

2012. gada republikāņu prezidenta amata kandidāts Mits Romnijs skaidroja, ka «mūsu politika ir kļuvusi pārāk nekrietna, pārāk zemiska un pārāk vulgāra, bet Keitijas Grifinas fotogrāfija nolaižas vēl derdzīgākā un zemiskākā teritorijā».

Arī Trampa kritiķi nopēla šo fotogrāfiju. Trampa vēlēšanu sāncenses Hilarijas Klintones meita Čelsija attēlu nodēvēja par «zemisku un aplamu».

CNN žurnālists Andersons Kūpers, kurš kopā Grifinu bija vadījis telekanāla Vecgada vakara programmu, atzina, ka viņam šis attēls «izraisa šausmas». «Tas pilnīgi noteikti ir pretīgs un pilnīgi nepieņemams,» viņš piebilda.

ASV Slepenais dienests jau paziņojis, ka izmeklēs šo gadījumu. «Draudiem, kas izteikti Slepenā dienesta aizsargājamām personām, mūsu izmeklēšanu vidū tiek piešķirta augstākā prioritāte,» tviterī apliecinājis dienests.

Vannasistabas produktu uzņēmums «Squatty Potty» apturējis reklāmas kampaņu ar Grifinas piedalīšanos, skaidrojot, ka attēls ir «pilnīgi nepieņemams» un «pretrunā ar tām vērtībām, par kurām iestājas mūsu uzņēmums».

Atbalstu Grifinai paudis cits komiķis - Džims Kerijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu