Mirusi 60. gadu stila ikona, «stouna» Ričardsa mūza Anita Palenberga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

73 gadu vecumā mirusi Anita Palenberga (Anita Pallenberg) - britu aktrise, modele un daudzu slavenu vīriešu mūza.

60. gados Anita bija izveidojusi romantiskas attiecības ar «Vogue» fotogrāfu Gianni Penati, kuru rezultātā viņa esot strādājusi kā viņa asistente, lai gan realitātē neesot darījusi neko. Tad sekoja «The Rolling Stones» mūziķis Braiens Džounss, kura attiecības ar Anitu bija visai trakas un neparastas Braiena garīgās veselības stāvokļa dēļ. «Stounu» ģitārists Kīts Ričards savā biogrāfijā «Life» stāsta, ka Braiens esot mēģinājis viņu piekaut, bet beigās tieši Anita esot Braienam pamatīgi sadevusi.

Kad grupa devās brīvdienās uz Maroku, Anita beidzot pameta Braienu Kīta dēļ, lai gan ar Kītu tikusies jau ilgi pirms tam. Grupas solists Miks Džegers esot labprāt sacenties ar Kītu, zogot viens otram draudzenes, un Anita esot gulējusi arī ar Miku, lai gan pati to noliedza (bet Kīts savā biogrāfijā tomēr apgalvo, ka tā tomēr esot noticis).

Kopā ar Kītu Anitai ir divi bērni - Marlons (46) un Andžela (44).

Jau agrā bērnībā Anita tekoši runāja četrās valodās, viņa labprāt lasīja sarežģītu un zinātnisku literatūru par medicīnu, un vēlāk viņa studēja grafisko dizainu.

Būvējot neparastas attiecības ar rokvaigznēm, viņa arī būvēja savu aktrises karjeru, piedaloties tādās filmās kā «Barborella» un «Performance».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu