No cietuma 100 gadu vecumā izlaists vecākais mafiozo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

23. jūnijā no ieslodzījuma vietas Masačūsetsā 100 gadu vecumā izlaists vecākais itāļu mafijas pārstāvis Džons Frančeze (dzimis 1917. gada 6. februārī). Viņa ienaidnieki tagad, visticamāk, atkal sāk drebēt no bailēm... ja kāds no viņiem ir vēl dzīvs.

Džons Frančeze ar iesauku Sonijs bija leģendārās Kolombo ģimenes mafijas galvas vietnieks. Tā bija viena no piecām Ņujorkas mafijas leģendārajām ģimenēm.

Pēc aresta 1966. gadā
Pēc aresta 1966. gadā Foto: Reuters/ScanPix

Aiz restēm Frenčeze pavadījis vismaz 40 gadus. Mafijas pētnieki apgalvo, ka viņa kontā ir 50 līdz 100 cilvēku slepkavības.

1986. gadā Sonijam piesprieda 139 gadus cietumā, taču, pateicoties prasmīgajiem advokātiem, viņš ik pa laikam izlaists no ieslodzījuma.

Pēdējo reizi večuks notiesāts 2009. gadā. Būdams 93 gadus vecs, viņš mēģināja izspiest kukuli kādā Manhetenas striptīza klubā. Viņam piesprieda 8 gadus cietumā, ar noteikumu - ja viņš nodzīvos līdz 100 gadiem, viņš tiks atbrīvots priekšlaicīgi.

Frenčeze paziņojis, ka atlikušo laiku vēlas pavadīt kopā ar tuviniekiem. Viņam ir 8 bērni, 18 mazbērni un 6 mazmazbērni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu