Austrālijas vicepremjers: Džonijam Depam draud apsūdzības nepatiesā liecināšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV kinoaktierim Džonijam Depam, kurš 2015.gadā Austrālijā nelikumīgi ieveda divus Jorkšīras terjerus, var draudēt apsūdzības par nepatiesu liecību sniegšanu, paziņojis Austrālijas premjerministra vietnieks Bārnabijs Džoiss.

Deps un viņa toreizējā sieva Ambera Hērda, ierodoties Austrālijā privātā lidmašīnā, nebija deklarējuši savus suņus.

Hērdai izdevās izvairīties no notiesāšanas, bet pāris nāca klajā ar neparastu atvainošanās video.

Tomēr juridiskajos dokumentos, kas iesniegti ASV tiesā, teikts - Deps pilnībā apzinājies, ka pārkāpj Austrālijas likumus.

Depa bijušie biznesa vadītāji - uzņēmums «The Management Group» - apgalvo, ka aktieris «pārliecinājis vienu no saviem pastāvīgajiem darbiniekiem uzņemties vainu», teikts dokumentos, kas nonākuši žurnāla «People» rīcībā. «To sauc par nepatiesu liecību.»

Džoiss tagad devis mājienu, ka valdība varētu Depa lietu izskatīt no jauna.

«Ja šis apgalvojums ir patiess, tam ir vārds - to sauc par nepatiesu liecināšanu,» vicepremjers sacīja Austrālijas raidorganizācijai ABC.

«Mēs esam kontinents sala, un mēs savu biodrošību uztveram ļoti nopietni, un tam nav nekādas nozīmes, ja jūs uzskatāt, ka Holivudā esat liels vīrs. Jūs mūsu likumiem pakļausieties,» uzsvēra Džoiss.

Austrālijas bargo karantīnas likumu mērķis ir pasargāt valsti no slimību ievazāšanas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Uz augšu