Kosbija lietu par seksuālu izmantošanu atkārtoti izskatīs novembrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu televīzijas zvaigznes Bila Kosbija lietas par seksuālu izmantošanu atkārtota izskatīšana notiks novembrī, ceturtdien nolēmis lietas tiesnesis.

Lietā iesaistītajām pusēm 6. novembrī jāierodas tiesā Noristaunā, Pensilvānijas štatā, noradīts tiesneša Stīvena O' Nīla parakstītajā rīkojumā.

Kā ziņots, tiesnesis 17. jūnijā atzina, ka tiesas prāva beigusies bez sprieduma, jo zvērinātie vairāk nekā 52 stundu laikā nespēja vienoties par spriedumu.

79 gadus vecajam Kosbijam atlikusī dzīve būtu jāpavada cietumā, ja viņu atzītu par vainīgu trīs epizodēs par seksuālu uzbrukumu vainu pastiprinošos apstākļos 44 gadus vecajai Andreai Konstandai. Uzbrukums noticis 2004.gada janvārī Kosbija īpašumā Filadelfijā.

Tiesnesis Stīvens O'Nīls iepriekš noraidīja Kosbija advokātu lūgumu izbeigt procesu, uzsverot, ka likums neierobežo laiku, kurā zvērinātajiem jāpieņem lēmums, tomēr pēc tam, kad zvērinātie atzina, ka nespēj panākt vienprātību par apsūdzētā vainu, tiesnesis paziņoja, ka process beidzies bez sprieduma.

Kosbija advokāti prāvas laikā uzstāja, ka apsūdzētais un Tempļa Universitātes darbiniece bija mīļākie, kuru seksuālās attiecības notikušas ar abpusēju piekrišanu.

Vairākas sievietes ir paziņojušas, ka gadu desmitu gaitā Kosbijs ir viņas sazāļojis un seksuāli izmantojis. Tomēr Konstandas lieta ir vienīgā, kas nonākusi tiesā pēc kriminālapsūdzību izvirzīšanas.

Kosbijs uz lietas izskatīšanas laiku atrodas brīvībā pret viena miljona ASV dolāru (880 000 eiro) drošības naudu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu