Latviešu producēta dokumentālā filma iegūst galveno balvu filmu festivālā Ukrainā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu producēta dokumentālā filma «Dixie Land» ieguvusi galveno balvu Odesas starptautiskajā filmu festivālā.

Filma atzīta par labāko kategorijā «Labākā Ukrainas filma», pārspējot arī sešas šai kategorijā nominētās spēlfilmas. Filmas galvenie producenti ir latvieši Ilona Bičevska un līdzproducents, konsultants Uldis Cekulis.

Filma ir stāsts par Ukrainas pilsētiņā Hersonā muzicējošu bērnu orķestri, ko izveidojis Otrā pasaules kara veterāns Semjons Nikolajevičs Rivkins. Viņš bērniem mācīja amerikāņu džezu, «Dixie Land» orķestris bija neatņemama sastāvdaļa visos Hersonas pilsētas svētkos, 9.maiju ieskaitot. Filma seko mazajiem varoņiem un orķestrim septiņus gadus. Orķestra un mazo muzikantu liktenis sašķobās, kad Semjons Nikolajevičs Rivkins aiziet no dzīves. Leva, vecākais no orķestra dalībniekiem, jūt atbildību turpināt skolotāja darbu, bet viņam ir arī pašam savi sapņi, ko gribas īstenot.

Pasaules pirmizrādi filma piedzīvoja festivālā «Full Frame» ASV, pašlaik tā aktīvi piedalās starptautiskos festivālos Serbijā, Indijā, Ukrainā, Korejā un Somijā. 22.augustā filma tiks demonstrēta festivālā «Make Dox» Maķedonijā, un tā ir tikko izvēlēta dalībai oktobrī festivālā «Hot Springs» ASV. Latvijā filmu varēs redzēt šī gada rudenī.

Filmu finansiāli atbalstīja «MDR TV» no Vācijas un Latvijas Nacionālais Kino centrs, tā saņēmusi arī «Creative Europe Media» finansējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu