Franču žurnālam par Keitas kailfoto publicēšanu jāmaksā 100 000

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas tiesa atzinusi Kembridžas hercogienes Keitas kailfoto publicēšanu bulvārpreses izdevumā «Closer» par privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumu un likusi tam maksāt kompensāciju 100 000 eiro apmērā, ziņo raidorganizācija SKY. Graudainajās paparaci fotogrāfijās Keita bija redzama bez peldkostīma augšiņas atpūšamies privātā teritorijā pie baseina.

Skandalozās fotogrāfijas tika uzņemtas 2012.gadā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II māsas dēlam piederošā pilī Francijas dienvidos.

Britu karaliskajai ģimenei labvēlīgais spriedums tika panākts vien dienu pēc paziņojuma, ka Keita un Lielbritānijas princis Viljams gatavojas sava trešā bērna nākšanai pasaulē.

Britu prese atteicās no piedāvājumiem nopirkt un publicēt fotogrāfijas, taču to izdarīja Francijas žurnāls «Closer», kā arī izdevumi Īrijā un Itālijā.

Lielbritānijas karaliskā ģimene iesniedza tiesā prasību par privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumu.

Tiesā nolasītā vēstulē princis Viljams norādīja, ka tas viņam atgādinot paparaci uzmācību, ko piedzīvoja viņa māte Diāna.

Francijas tiesa likusi «Closer» samaksāt pārim 100 000 eiro lielu kompensāciju, kā arī redaktoram un īpašniekam būs jāmaksā maksimālā iespējamā summa - 45 000 eiro katram. Prinča Viljama un Keitas juristi no «Closer» pieprasīja kompensāciju 1,5 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu