Būs jauns raidījums bērniem par zinātni un eksperimentiem - «Oskara laboratorija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Domājot par mūsu mazajiem skatītājiem, no sestdienas, 7.oktobra, plkst.10.30 LTV1 ēterā būs jauns raidījums bērniem par zinātni un eksperimentiem - «Oskara laboratorija». Pirmajā raidījumā īpaši stāstīsim par elektrību.

Krāšņi eksperimenti, interesantas tēmas un sižeti par to, kas interesē bērnus, - tas viss un vēl daudz citu neparastu lietu mūsu raidījumā «Oskara laboratorija». Viens no raidījuma vadītājiem būs īsts robots, kas ir pieauguša cilvēka augumā un dzīvo Igaunijā - AHHAA Zinātnes centrā. Šo robotu sauc Oskars. Tieši pie Oskara iekārtota raidījuma studija - tieši tāpēc raidījuma nosaukums ir «Oskara laboratorija». Bez Oskara raidījuma vadītāja lomā iejutīsies arī zinātnieks Vjačeslavs Kasčejevs.

Kopā ar robotu Oskaru viņi astoņu sēriju garumā stāstīs par visdažādākajām tēmām - kosmosu, cilvēka ķermeni, elektrību, dabas parādībām un daudzām citām. Būs arī atsevišķs raidījums, kas veltīts tam, kā uzņem kino.

Taču galvenais, protams, ir eksperimenti, kuri «Oskara laboratorijā» norisināsies nepārtraukti - būs «sprādzieni», dūmi un arī smakas. Kā saka raidījuma vadītājs V. Kasčejevs – zinātne ir tik interesanta, ka tas ir jāredz, un, tikai to redzot, var iemīlēt fiziku, matemātiku un ķīmiju!

Raidījumu veido producentu kompānija «Brīvdienas», kas ir autori daudziem Latvijā labi zināmiem TV raidījumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu