Paziņoti "Spēlmaņu nakts" nominanti (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta Video

Uz gada dramatiskā teātra izrādes godu pretendē Germana Grekova "Hanana" iestudējums Liepājas teātrī, ko iestudējis Dž. Dž. Džilindžers, Nikolaja Gogoļa "Mirušās dvēseles" iestudējums Latvijas Nacionālajā teātrī, režisors Kirils Serebreņņikovs, "Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās" Valmieras Drāmas teātrī, režisors Viesturs Meikšāns, un "Ziedonis un Visums" Jaunajā Rīgas teātrī, režisors Alvis Hermanis.

Par gada režisora balvu cīnās Dž.Dž Džilindžers, Alvis Hermanis, Viesturs Meikšāns, Indra Roga un Kirils Serebreņņikovs.

Uz gada aktrises balvu pretendē Daiga Kažociņa par Katrīnas lomu Deivida Oberna lugā "Pierādījums", Inese Kučinska par Ausmas Hananas lomu iestudējumā "Hanana", Dita Lūriņa par Antonijas lomu Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos", Elīna Vāne par Elizabetes lomu Fridriha Šillera lugā "Marija Stjuarte" un Guna Zariņa par Sofijas lomu izrādē "Jāņonkulis".

Pretendenti uz gada aktiera balvu ir Andris Keišs ar Astrova lomu izrādē "Jāņonkulis", Normunds Laizāns ar Reja lomu Deivida Harovera "Melnais strazds", Tālivaldis Lasmanis ar Krišjāņa lomu Alvja Lapiņa "Eldorado" un Sandro lomu Otari Bagaturijas "Karalis Līrs nabagmājā", Voldemārs Šoriņš ar Voldemāra lomu Ursa Vidmera "Topdogi" un trimdas Kārļa Ulmaņa lomu Zigmāra Liepiņa un Kaspara Dimitera "Vadonis" un Kaspars Znotiņš ar Ziedoņa lomu izrādē "Ziedonis un Visums".

"Spēlmaņu nakts" balvas tiks pasniegtas arī gada latviešu autora iestudējumam, gada izrādei bērniem vai jauniešiem, gada scenogrāfam, gada kostīmu māksliniekam, gada muzikālās partitūras autoram dramatiskajā izrādē, gada otrā plāna aktierim un aktrisei, gada jaunajam skatuves māksliniekam, gada spilgtākajai debijai, gada baleta māksliniekam un gada kustību māksliniekam.

Nominantus "Spēlmaņu nakts" balvai ir izraudzījušies deviņi eksperti profesora Jāņa Siliņa vadībā. Bet uzvarētājus noteiks žūrija, kurā darbosies Valda Čakare, Linda Ģībiete, Pēteris Krilovs, Henrieta Verhoustinska un Ēriks Vilsons.

Laureāti tiks apbalvoti 23.novembrī svinīgā pasākumā Dailes teātrī. "Spēlmaņu nakts" balva ir metālkalēja Jura Gagaiņa veidotā balva - skatuves nagla. Ir sens ticējums: ja aktieris uz skatuves atrod naudu, tas nozīmē jaunu lomu - jaunu sākumu, jaunu iespēju sevi pierādīt, kas aktierim ir vissvarīgākais.

"Spēlmaņu nakts" sponsors jau ceturto gadu ir banka "Nordea". Skatītājiem iespēja balsot par sev tīkamākajiem nominantiem tiks dota septembrī.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu