Vilis Daudziņš meklē filmas un izrādes varoņus (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Preiļu novadu apmeklēja Rīgas Jaunā teātra aktieris Vilis Daudziņš ar radošo grupu, lai iepazītu savas iecerētās filmas varoni Jāni Pīnupu, kurš līdz 1995. gadam slēpās mežā no padomju varas, pastāstīja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Vilis Daudziņš ar Preiļu novadu sadarbojas jau trīs gadus. Pirms tam aktieris šajā novadā vācis vēsturiskās liecības par leģionāriem un Latvijas ebreju likteni, kā arī dažādus sadzīves stāstus, vēlāk atrastos materiālus viņš izmantojis Rīgas Jaunā teātra izrādē "Vectēvs", kas "Spēlmaņu naktī" saņēma Gada latviešu autora iestudējuma balvu, bet V.Daudziņš tika atzīts arī par Gada aktieri.

Savukārt jaunajai izrādei "Kapusvētki" Vilis Daudziņš sasmēlies ierosmes, pats klāt būdams kapusvētkos Preiļu novada Dzeņu un Šoldru kapsētā.

Savukārt šogad Vilim Daudziņam ir iecere veidot filmu par Jāni Pīnupu. Tāpēc viņš kopā ar režisoru Mārtiņu Graudu un dramaturgu, scenārija autoru Ivo Briedi apmeklēja Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeju, Pelēču pagastu, aprunājās ar Preiļu novada domes Kancelejas vadītāju Annu Bulmeisteri un iedzīvotājiem. Jaunajā darbā V. Daudziņš vēlas pastāstīt par cilvēku likteņiem padomju laikos, par varas centieniem samalt cilvēkus un pretošanās kustību.

Tiekoties ar Preiļu novada domes priekšsēdētāju Aldi Adamoviču, Vilis Daudziņš pārrunāja Jaunā Rīgas teātra viesošanos Preiļu novadā. "Preiļu novads ir sakoptības, dziļas atsaucības vieta. Žēl, ka laukos daudzviet tukšas stāv padomju laika daudzdzīvokļu mājas. Bet cilvēki te ir fantastiski," atzina aktieris.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu