Valmieras drāmas teātris atklāj sezonu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valmieras drāmas teātra kolektīvs 88. teātra sezonu sāka ar kopīgu kolektīva fotogrāfiju un laba vēlējumiem pirms došanās uz Rīgu. Pirmajā darba nedēļā uz Valmieras teātra skatuves tiks spēlētas visas izrādes, kas no 16. līdz 29. augustam tiks rādītas Rīgā.

Pagājušās sezonas sešas Valmieras teātra jaunākās izrādes tiks rādītas Latvijas Nacionālajā (NT) un Dailes teātrī (DT). Fridriha Šillera traģiskā spēle par karalienēm, sievietēm un vīriešiem „Marija Stjuarte” (režisors O.Kroders) NT Lielajā zālē būs skatāma no 16. līdz 19. augustam, bet pēc filmas „Amerikāņu skaistums” motīviem iestudētais režisora Viestura Meikšāna skatuves variants „Vīns un nezāles” no 20. līdz 22. augustam.

23. un 24.augustā Dailes teātra Mazajā zālē tiks rādīta piecām „Spēlmaņu nakts” nominācijām izvirzītā izrāde pēc Edvarta Virzas poēmas „Straumēni” motīviem „Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās” (rež. V.Meikšāns).

Alvja Lapiņa komiskā drāma par jancīgiem latviešiem „Eldorado” (rež. V.Brasla) Dailes teātrī būs skatāma 25. un 26.augustā, bet 27. un 28.augustā DT Mazajā zālē mūslaiku dzīves skati izrādē „No saldenās pudeles”, ko iestudējis viens no Latvijā atzītākajiem Rūdolfa Blaumaņa darbu interpretiem – režisors Felikss Deičs.

VDT viesizrādes Rīgā 29.augustā noslēgs Raiņa saulgriežu pasaka par tagadni „Zelta zirgs” (rež. V.Meikšāns), kas saņēmusi laikraksta Diena Gada balvu kultūrā 2009.

Valmieras teātris, pateicoties skatītāju lielajai atsaucībai, ir izsludinājis biļešu pārdošanu uz papildizrādēm. Uz visām VDT viesizrādēm Rīgā biļetes var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv

Valmieras drāmas teātra aktieri Inese Ramute, Māris Bezmers un Ģirts Rāviņš ar muzikālu sveicienu no izrādes "Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās" iepriecina Valmieras drāmas teātra jaunajai sezonai veltītās preses konferences dalībniekus.
Valmieras drāmas teātra aktieri Inese Ramute, Māris Bezmers un Ģirts Rāviņš ar muzikālu sveicienu no izrādes "Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās" iepriecina Valmieras drāmas teātra jaunajai sezonai veltītās preses konferences dalībniekus. Foto: LETA

Jauno 2010./2011. gada sezonu 10.septembrī atklās Jāņa Lūsēna mūzikls „Agrā rūsa”, kas ir Valmieras teātra kopprojekts ar „Apvienību ARS NOVA”. Mūzikla pirmiestudējums 2007.gadā notika Liepājas teātrī, un no tā ir saglabāta ne tikai muzikālā partitūra, bet arī galveno lomu atveidotāji, kas ir tagadējās Latvijas estrādes zvaigznes – A. Krauze, U. Roze, A. Ērglis un Amber. Muzikālo izrādi „Agrā rūsa” Valmieras skatuvei ar savu redzējumu un sajūtām veido režisors Juris Jonelis.

Oktobra beigās pirmā jaunās sezonas Valmieras teātra izrāde tiek veidota Lielajai zālei – Brendona Tomasa komēdija „Krustmāte no Brazīlijas”, ko iestudē režisors Varis Brasla. Galvenajā lomā – Ivo Martinsons. „Krustmāte no Brazīlijas” pirmizrādi piedzīvoja 1892.gadā uz Karaliskā teātra skatuves un tika rādīta rekordilgu laiku - vairāk nekā 1500 reižu. Valmieras teātrī šis būs jau otrais lugas iestudējums – pirmo reizi Varis Brasla to uzveda 1991.gadā ar Tālivaldi Lasmani titullomā.

„Krustmāte no Brazīlijas” ir viena no visu laiku populārākajām situāciju komēdijām, kurā aktieri uz nebēdu var dulloties. Tā ir vitāla un labdabīga komēdija, kas arī Valmieras teātra skatītājiem sniegs pozitīvu lādiņu un sola labi pavadītu vakaru,” saka Varis Brasla.

Novembrī Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos pēc Henrika Ibsena drāmas „Tautas naidnieks” izrāde ar nosaukumu „Doktors Stokmanis”, (režisors Felikss Deičs). Galvenajā lomā – Tālivaldis Lasmanis.

2011.gada janvārī plānota Jūdžina O’Nīla „Mīla zem gobām” pirmizrāde, ko iestudēs režisors Oļģerts Kroders, bet februārī režisors Viesturs Meikšāns sadarbībā ar scenogrāfu Reini Suhanovu piedāvās Imanta Ziedoņa „Krāsainās pasakas”, kas būs īpaši piemērota bērniem un ģimenēm.

Ņemot vērā tagadējo finansiālo stāvokli kultūrā, par otrā pusgada iecerēm tiks paziņots 2010. gada beigās.

Apkopojot informāciju par 2009.gadu, VDT izrādes noskatījušies 48 338 skatītāji un nospēlētas 322 izrādes. Lielākā daļa (29%) VDT skatītāju ir no Valmieras reģiona. Skatītāju pētījuma rezultāti liecina, ka otrajā vietā ir auditorija no Rīgas (18%), bet trešajā vietā pavirzījušies uz leju - Cēsu un Cēsu reģiona skatītāji.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu