Liepājas teātra jaunajā sezonā 12 iestudējumi (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liepājas teātris savā 104.teātra sezonā skatītājiem piedāvās 12 jauniestudējumus, kuru vidū būs dažādu žanru izrādes, žurnālistiem stāstīja Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins.

Jauniestudējumu veidošana būs uzticēta astoņiem režisoriem, kuru veidoto iestudējumu vidū būs divas Mazās zāles izrādes, divas Liepājas teātra jauno aktieru kursa diplomdarbu izrādes, mūzikls un citas interesantas izrādes.

16 jauni aktieri

Liepājas teātrī šajā sezonā darbu sāk 16 jauni Klaipēdā četrus gadus aktiermākslu apguvuši aktieri, kuri jauniestudējumos tiek pie galvenajām un nozīmīgajām lomām un līdz ar kuru ienākšanu teātrī teātra sezonai tiek izvirzīti augti mērķi, atklāja Laukšteins.

Jauno teātra sezonu Liepājas teātris sāks 10.septembrī ar režisora Rolanda Augustina (Atkočūna) iestudēto Rūdolfa Blaumaņa "Ugunī", bet jau oktobrī pirmizrādi piedzīvos jauna bērnu izrāde - Nikolaja Nosova "Nezinītis", kuru iestudēs režisore Lelde Kaupuža-Eglinska.

Oktobrī pirmizrādi piedzīvos arī abas Liepājas teātra jauno aktieru kursa diplomdarbu izrādes, jo režisori Velta un Vītauts Anuži iestudēs Joza Gruša darbu "Mīla, džezs un velns" un Tenisija Viljamsa darbu "Stikla zvērnīca".

Leonarda Bernsteina mūzikls "Vestsaidas stāsts"

Jau tagad Liepājas teātra aktieri un pieaicinātie dalībnieki no Rīgas sākuši darbu, iespējams, pie Liepājas teātra šīs sezonas vērienīgākā darba - Leonarda Bernsteina mūzikla "Vestsaidas stāsts", kuru iestudē režisors Valdis Lūriņš.

Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins, diriģents Andris Veismanis un režisors Valdis Lūriņš.
Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins, diriģents Andris Veismanis un režisors Valdis Lūriņš. Foto: LETA

Režisors atklāja, ka mūzikla "Vestsaidas stāsts" sižets lielai daļai klausītāju jau ir zināms, jo vēl pirms pāris gadiem ar pašmāju mūziķu piedalīšanos mūzikls tika iestudēts un izrādīts Rīgā, Ķīpsalas hallē. Liepājas teātrī "Vestsaidas stāsts" tiks izrādīts latviešu valodā, bet dziesmas tiks izpildītas angļu valodā.

"No Liepājas teātra puses tā ir liela uzdrošināšanās iestudēt šādu darbu, taču jāsaka, ka prieks ir gan par to, ka jauno Liepājas teātra aktieru kopa ir spēcīga, gan arī prieks ir par to, ka Liepāja atkal sevi parādīs kā muzikāla pilsēta,"

sacīja Lūriņš.

Mūzikls "Vestsaidas stāsts" Liepājas teātrī tiks veidots sadarbība ar Liepājs simfonisko orķestri, diriģentu Andri Veismani, horeogrāfu Albertu Kivlenieku un citiem spēcīgiem savas jomas profesionāļiem. Mūziklam nepieciešamo lomu izpildīšanai palīgā Liepājas teātra aktieriem tiks pieaicināti arī jaunais aktieris Juris Jope, Emīls Kivlenieks, kā arī dziedātājas Jolanta Strikaite un Annija Putniņa.

Veismanis uzsvēra, ka Liepājas jaunajiem aktieriem ir liels potenciāls mūziklu žanrā, kas pēc savas būtības nav viegls, jo māksliniekiem ir jāprot gan labi dziedāt, gan arī labi kustēties.

"Iespēja jaunajiem aktieriem, ienākot teātrī, strādāt gan ar mūziku, gan horeogrāfiju ir labs starts turpmākajam darbam," sacīja diriģents. Viņš piebilda, ka Liepāja gan ar savu teātri kā norises vietu, gan arī kā pilsēta ir ideāla vieta mūziklu iestudēšanai.

Liepājas teātrī mūzikls "Vestsaidas stāsts" pirmizrādi piedzīvos decembrī, bet jau no rītdienas teātra skatītājiem būs iespēja iepriekšpārdošanā iegādāties uz šo izrādi biļetes, kuru cena būs no trīs līdz 12 latiem, kā arī tiks saglabātas atlaides gan skolēniem, studentiem, gan arī pensionāriem, informēja Liepājas teātra mārketinga direktore Kristīne Valdovska.

Maskavas režisora Mihaila Memedova veidota izrāde

Nākamā gada sākumā Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos Maskavas režisora Mihaila Memedova veidota izrāde "Eņģelis krustcelēs", kurā teātra jaunie aktieri izspēlēs mūsdienās aktuālu problēmu - narkotikas un to nodarītais posts. Izrāde pirmizrādi piedzīvos februārī.

Martā Liepājas teātrī pie skatītājiem nonāks divas režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudētas izrādes. Režisors Liepājā iestudēs Robina Havdona darbu "Šikās kāzas" un Karla Šēnhera darbu "Raganas", kas būs Mazās zāles izrāde.

Savukārt aprīlī pirmizrādi piedzīvos Aleksandra Čaka poēma "Spēlē, Spēlmani", kuru iestudēs Lūriņš, bet maijā pie skatītājiem nonāks režisora Laura Gundara pēc Pīta Vallaka stāstu motīviem veidota Mazās zāles izrāde "Māli"/"Podnieka darbnīca".

Liepājas teātra jaunajā teātra sezonā režisora Augustina iestudējumā pirmizrādi piedzīvos arī Viljama Šekspīra darbs "Sapnis vasaras naktī" un Elvarda Olbija darbs "Kaza jeb kas ir Silvija".

Liepājas teātrī šajā teātra sezonā darbu sāks astoņas jaunās aktrises un astoņi jaunie aktieri.

Par Liepājas teātra štata darbiniekiem kļuvuši Agnese Jēkabsone, Anete Berķe, Edgars Ozoliņš, Everita Pjata, Gatis Maliks, Ilze Būda, Ilze Jura, Kaspars Kārkliņš, Laura Jeruma, Madara Melne, Mārtiņš Kalita, Pēteris Lapiņš, Rolands Beķeris, Sandis Pēcis, Signe Rucēna un Viktors Ellers.

Kā žurnālistiem atklāja jaunie aktieri Kalita un Jēkabsone, viņiem ienākšana Liepājas teātra kolektīvā ir bijusi ļoti patīkama, jo, studējot četrus gadus Klaipēdā, jaunie aktieri jau izjutuši teātra rūpes par saviem topošajiem kolēģiem. Padomus jaunajiem kolēģiem neliedz ar teātra ilggadējie aktieri. Jaunie aktieri ir gatavi savu prasmi un talantu parādīt gan saviem teātra kolēģiem, gan arī teātra skatītājiem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu