LT sezonu atklāj ar Blaumaņa "Ugunī" iestudējumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas teātris 104.sezonu atklās ar Rūdolfa Blaumaņa lugas "Ugunī" iestudējumu Rolanda Augustina (Atkočūna) režijā. Iestudējuma pirmizrāde paredzēta 10.septembrī.

Novelista, dramaturga, dzejnieka un publicista Rūdolfa Blaumaņa darbi veido latviešu literatūras klasikas zelta fondu. Režisors Rolands Augustins, kurš pirmo reizi iestudē Blaumaņa lugu, Edgaru un Kristīni nodēvējis par latviešu Romeo un Džuljetu, uzsverot, ka "šodien, kad esam aizgājuši tik tālu un visbiežāk ne uz to pusi, ir svarīgi atgriezties pie saknēm".

Edgars un Kristīne. Šis ir viens no skaistākajiem, lai arī sarežģītākajiem mīlestības stāstiem latviešu literatūrā. Režisors R.Augustins (Atkočūns) to nodēvējis par latviešu Romeo un Džuljetas stāstu, kurš ir kā atgādinājums par nevainības brīnišķīgo laiku.

Kristīne jau no bērnības mīl staļļu puisi Edgaru, arī Edgars mīl Kristīni, taču Kristīnei nav pieņemams Edgara trakulīgais dzīvesveids. Mātes mudināta, Kristīne nolemj saistīt savu dzīvi ar turīgo un inteliģento Akmentiņu, taču jūtām pret Edgaru nav iespējams pretoties...

Foto: publicitātes
Šajā sezonā Liepājas teātra aktieru trupai pievienojušies 16 jauni aktieri - Klaipēdas universitātes aktieru kursa absolventi.

Lielākā daļa būs redzama jau šīs sezonas pirmajā iestudējumā. Kristīnes lomā - Agnese Jēkabsone vai Ilze Būde, Edgara lomā - Mārtiņš Kalita vai Edgars Ozoliņš. Pārējās lomās - Edgars Pujāts, Egons Dombrovskis, Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Anda Albuže, Gatis Maliks, Zanda Štrausa, Leons Leščinskis, Rolands Beķeris, Pēteris Lapiņš, Everita Pjata, Anete Berķe un Ilze Jura.

Foto: publicitātes

Kopā ar režisoru izrādi veidojuši arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Kristīne Abika un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu