DDT top izrāde "Ceļojums trim" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

„Dirty Deal Teatro” 8. decembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Danas Indānes diplomdarba izrāde „Ceļojums trim”.

Izrāde „Ceļojums trim” veidota, iedvesmojoties no latviešu dramaturģes Annas Brigaderes pasaku lugas „Maija un Paija” motīviem un stāsta par cilvēka iekšējo attīstības ceļu, meklējot mīlestību.

Lugas interpretācija ir “tulkojums” 21. gadsimta skatītājam, kas pieradis ceļot virtuālajā pasaulē vai uz ārzemēm labākas dzīves, jēgas un mīlestības meklējumos.

Uzvedums ir Danas Indānes mēģinājums atrast inovatīvu pieeju latviešu klasiskās dramaturģijas darbam. Ar mūsdienu izteiksmes līdzekļiem (aktierdarbu, mūziku, kustību, scenogrāfiju) teātra valodā no jauna atklās pazīstamo Annas Brigaderes stāstu par divām meitenēm un puisi, kas nokļūst neparastā, augstāku spēku vadītā pasaulē.

Režisore Dana Indāne ir LKA teātra mākslas maģistrantūras studente. Studējusi performances Roskildes universitātē Dānijā, veidojusi un piedalījusies vairākās mūzikas, kustību un teātra mākslas performancēs Latvijā, Dānijā un Vācijā. 2008. gadā „Dirty Deal Teatro” iestudējusi latviešu dramaturģes Leldes Stumbres lugu „Ezers” kopā ar jaunajiem aktieriem Juriju Djakonovu un Inesi Pudžu.

Izrādē spēlē jaunie aktieri un režisori - Anta Aizupe, Madara Botmane, Artūrs Putniņš, Arnita Jaunzeme, Normunds Griestiņš.

Scenogrāfija - Liene Jonīte.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu