Top izrāde par pēdējiem trim Latvijas prezidentiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

19. maijā 19:00 pirmizrāde pirmajai no projekta “TESTS” izrādēm - “Visi mani prezidenti”. “Visi mani prezidenti” radošo komandu veido režisors Valters Sīlis, dramaturgs Jānis Balodis, scenogrāfs Uģis Bērziņš un aktieri Madara Botmane, Ivars Kļavinskis, Toms Liepājnieks.

"Visi mani prezidenti" - tā ir izrāde par pēdējiem trim Latvijas prezidentiem un reizē stāsts par latviešiem gan pagātnē, gan tagadnē, gan iespējamā nākotnē.

Izrādē fantāzija ir sajaukusies ar īstenību, un tāpēc uzreiz ir jāuzsver tas, ka notikumus, kurus redzēsiet, un tēlus, kurus sastapsiet, ir radījusi mūsu iztēle.

Izrāde ir radošās grupas kopdarbs, kura uzdevums bija katru ainu pierakstīt un piešķirt tai struktūru.

Izrādes žanrs ir traģikomēdija ar farsa elementiem

Manuprāt, diezgan atbilstoša prezidenta situācijai Latvijā. Prezidentam ir tik maz pilnvaru, taču no viņa tiek gaidīts tik daudz, Latvijas glābšanu ieskaitot. Gaidīt kaut ko tādu no viena cilvēka jau ir traģikomiski.

"Es nezinu, vai pēc izrādes mūsu prezidenti kļūs arī par jūsējiem, taču ceram, ka vienaldzīgo nebūs. Jo mēs esam jauni, nekaunīgi un ambiciozi. Novēlam jums to pašu. Latvija, Latvija, Latvija…" izsakās izrādes dramaturgs Jānis Balodis.

Izrāžu cikls “TESTS” ir “Dirty Deal Teatro” un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projekts, kura ietvaros plānots izveidot četras jaunas izrādes, visas tās tiks spēlētas Spīķeros – “Dirty Deal Teatro” telpās. Iestudējumos piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra štata aktieri, kā arī šā gada Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas studiju kursa beidzēji.

Izrādes: 19., 22., 25. maijā

9. un 12. jūnijā. 19:00

“Dirty Deal Teatro” (Rīga, Spīķeri, Maskavas iela 12/k2)

Biļetes cena gan iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv , gan pirms izrādes teātra kasē - 5 LVL, studentiem, skolēniem, pensionāriem - 3 LVL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu