Daugavpils teātrī pirmizrāde - "Oskars un Rozā dāma"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūsdienu franču rakstnieks un dramaturgs Ēriks Emanuēls Šmits savā darbā "Oskars un Rozā dāma" ir aizkustinoši un gaiši pastāstījis, ka dzīve ir daudzpusīga - gan laimīga, gan vietām nežēlīga, un ka nav vērts no tās atteikties…

Stāsts ir par Oskaru, Dievu un Rozā dāmu, kas iesaista puiku aizraujošā spēlē - spītējot slimībai, ļauj piedzīvot mīlestību, šaubas, skumjas un piedošanu! Izrāde ir eksistenciāla. Tā stāsta par dzīves jēgu, ka visi mēs esam Dieva bērni un Tas Kungs ir mūsu Tēvs. Izrāde, kas ļauj skatīt pieaugušo problēmas ar apdāvinātā bērna acīm.

Režisors Harijs Petrockis stāsta par ieceri:

"Tikai ticot, cerot un mīlot mēs varam dzīvot, arī tad, kad pulkstenis nežēlīgi sit pēdējās stundas, un tad arī vecumam nav nozīmes. Reizēm likteņa sitieni mums šķiet nesaprotami, netaisni, bet diemžēl tā tas dzīvē ir iekārtots. Es nebiju savā dzīvē vēl lasījis grāmatu, kur par nāvi ir runāts tik gaiši, pašsaprotami, pat nenopietni. Ērika Emanuēla Šmita darbs

"Oskars un Rozā dāma" ir iestudēts uz neskaitāmām skatuvēm pasaules teātros, un tieši šā darba pozitīvais lādiņš ir piesaistījis tā veidotājus.

Kaut mums katram, aizejot no šīs pasaules, būtu sava Rozā mammīte (tā Oskars sauc Rozā dāmu), kas padara šos mirkļus gaišus - ticot, cerot un mīlot. Savā pēdējā zīmītē Oskars raksta: "Tikai mīļais Dievs drīkst mani modināt." Mēs ļoti vēlētos - tāpēc arī iestudējam šo izrādi -, lai tā jums liktu aizdomāties par dzīvības trauslumu un dvēseles nemirstību."

Dramatizējuma līdzautori - Harijs Petrockis, Egils Viļumovs, Vera Hramņikova.

Lomās: Oskars - Egils Viļumovs, Rozā dāma - Vera Hramņikova.

Scenogrāfs - Ivo Folkmanis.

Kostīmu māksliniece - Ingrīda Vanceviča.

Komponists - Artūrs Uškāns.

P.S. Iestudēšanas brīdī Daugavpils teātra aktierus un režisoru Hariju Petrocki pārņēma garīgais impulss, kurš izraisa sprādzienu un atkarību, impulss, no kura ietekmējās un kuram pakļāvās, - ar vienīgo cerību izpatikt saviem uzticīgajiem skatītājiem - lai tas skan skaļi, bet patiesi!

Izrāde tiek spēlēta uz Lielās zāles skatuves (biļetes ir ierobežotā daudzumā)!

Uz drīzu tikšanos pirmizrādē - 2011.gada 26. un 27. maijā plkst. 18.30!

Biļetes cena 5 Ls; iepriekšpārdošana Daugavpils teātra kasē (65426520).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu