Mūžībā aizgājis aktieris Leonīds Grabovskis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / kino-teatr.ru

Mūžībā aizgājis aktieris un režisors Leonīds Grabovskis, apstiprināja Latvijas Nacionālā teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Aktieris un režisors Grabovskis dzimis 1949.gada 3.decembrī Rīgā administratīvu darbinieku ģimenē.

Latvijas Nacionālajā teātrī aktieris strādājis kopš 1975.gada. Aktiera radītajām lomām raksturīga sakāpināta emocionalitāte, skarbs tiešums, ķermeņa izteiksmība. Spilgtākās lomas bijušas Džefrijs lugā "Lauva ziemā", Melnais bruņinieks - "Uguns un nakts", Dons Huans - "Liela brēka, maza vilna", Humberts Humberts (Nabokova "Lolita") u.c.

Komiskajās lomās viņš visbiežāk efektu panācis ar uzsvērtu nopietnību vai naivumu - Gustavs ar tauri uzvedumā "Emīls un Berlīnes zēni", Hļestakovs - "Revidents", Stabule - "Sapnis vasaras naktī".

Grabovskis veidojis dzejas programmas, savdabīgi interpretējot Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa un Aleksandra Čaka dzeju. Viņš arī piedalījies filmās - "Pilsētas atslēgas", "Zobena ēnā", "Ja mēs visu to pārcietīsim", "Dzīvīte".

1998.gadā tika izdots Grabovska dzejoļu krājums "Jūtu bezmiegs", bet 2001.gada nogalē - "Mīlestības lieciniece".

Portāls TVNET izsaka visdziļāko līdzjūtību aktiera tuviniekiem un talanta cienītājiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu