"Šveika vasaras dārzā" svinēs Smiļģa 125 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Smiļģa muzejs

30.jūlijā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks aktiera, režisora un Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa 125.jubilejai veltīts pasākums "Šveika vasaras dārzs", informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Monta Kononova.

"Šveika vasaras dārzā" būs iespēja brīvā, nepiespiestā gaisotnē sajust to atmosfēru, kas 1928.gadā un 1961.gadā mudināja Smiļģi iestudēt čehu rakstnieka Jaroslava Hašeka romāna "Krietnā kareivja Šveika dēkas pasaules karā" dramatizējumus.

Sarīkojumā būs iespēja tikties gan ar 1961.gada Šveika lomas atveidotāju Gunāru Placēnu, gan ar Liepājas 1986.gada Šveiku - Liepājas teātra aktieri Jāni Kuplo, gan ar 1974.gada Valsts Leļļu teātra uzveduma dalībniekiem.

Līdzās vēsturiskajām foto un filmētā materiāla liecībām Latvijas Kultūras akadēmijas studenti - topošie aktieri vokālā pedagoga Roberta Hansona vadībā - dziedās dziesmas no dažādu laiku Latvijas teātru iestudējumiem, bet laikmetīgās dejas horeogrāfi piedāvās improvizācijas par Šveika tēmu.

"Šveika vasaras dārzā" Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikologu klases studentu ansamblis Lienes Brences vadībā atskaņos atsevišķas čehu tradicionālās mūzikas skaņdarbus, skatītājus uzmundrinās folkgrupa "Rikši", kā arī būs iespēja skatīties fragmentus no 1956.gada spēlfilmas "Dobry Vojak Svejk" ar Rūdolfu Hrušinski Šveika lomā.

Vakara gaitā būs iespēja arī tikties un dziedāt kopā ar 1998.gada Dailes teātra Šveiku Artūru Skrastiņu, vairāku lomu atveidotāju aktieri Gundaru Āboliņu un grupas "Prāta vētra" dalībniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu