Blaumaņa komēdijas «Trīnes grēki» pirmizrāde (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

Piektdien, 16. martā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna iestudētā Rūdolfa Blaumaņa komēdija «Trīnes grēki», informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Joku luga «Trīnes grēki» sarakstīta un pirmoreiz uzvesta 1896.gadā, un kritikas vērtējums toreiz bija bargs: «Literāriskā ziņā ir prastība – sacerēt un laist tādu gabalu klajā, teātra mākslas ziņā atkal ir aplamība – tā ko vēl uzvest uz skatuves. Kas «Trīnes grēkos» var priecīgi smieties un vēl aplaudēt, tas ir apbrīnojami naivs cilvēks. Blaumanis pats nosodīs to dienu, kad viņš šādus «jokus» laidis vaļā.»

Nez, kā tur bijis ar Blaumaņa nosodījumu, taču rakstnieka komēdijas uz latviešu skatuvēm dzīvo joprojām. Savu oriģinālo skatījumu stāstam par izmanīgo un uz precēšanos apbrīnojami kāro Trīni šoreiz sniedz lietuviešu režisors Rolands Atkočūns.

Viņa Mazbērzos un Lielbērzos iet raibi un skaļi – kā īstā Centrāltirgū...

Lomas atveidos: Vita Vārpiņa (Trīne, Mazbērzu kalpone), Pēteris Liepiņš (Mazbērzu tēvs), Lilita Ozoliņa (Mazbērzu māte), Lauris Subatnieks (Juris, viņu dēls), Gints Grāvelis vai Artis Robežnieks (Brencis, Mazbērzu kalps), Kristīne Nevarauska (Made, Mazbērzu kalpone), Inita Dzelme (Emīlija, Lielbērzu saimniece), Ieva Segliņa (Annule, Lielbērzu kalpone), Intars Rešetins (Jaņuks, Lielbērzu kalps), Mirdza Martinsone (Rembēniete), Pēteris Gaudiņš (Dāvis), Harijs Spanovskis (Ābrams), Artūrs Dīcis (Atis, Emīlijas brālis), Marīna Janaus (Milda, pircēja no Latgales), Mārtiņš Počs un Gints Andžāns (Vilis, Mazbērzu dēls).

Radošajā komandā darbojas arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un horeogrāfs Alberts Kivlenieks. Jaunajai izrādei oriģinālmūziku raksta Juris Vaivods.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu