«Trīnes grēku» priekšvakarā - «Sarunas pirms pirmizrādes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

15. martā plkst. 17 lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna iestudētās komēdijas «Trīnes grēki» (veidota pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas motīviem) pirmizrādes priekšvakarā Dailes teātra 2.stāva foajē notiks «Sarunas pirms pirmizrādes», kuru tēma būs «Latvieši un lietuvieši – kopīgais un atšķirīgais, satikšanās un nesatikšanās», informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Latvija un Lietuva, latvieši un lietuvieši – kaimiņzemes, brāļu tautas. Tik tuvu līdzās. Bet vai tiešām līdzīgas? Kā satiekas latviešu un lietuviešu kultūrvides? Vai vairāk mums kopīgā vai atšķirīgā? Un kā šo jautājumu krustugunīs varētu justies Blaumanis, kura dramaturģijai jau otro reizi uzmanību pievērš lietuvietis Rolands Atkočūns?

Uz šiem jautājumiem «Sarunās pirms pirmizrādes» atbildes meklēs teātra zinātniece Edīte Tišheizere, kultūrantropoloģe Rūta Muktupāvela un kinorežisors Jānis Streičs.

Ar ieejas biļeti uz «Sarunām pirms pirmizrādes» (cena - Ls 4) Dailes teātris aicina noskatīties arī komēdijas «Trīnes grēki» ģenerālmēģinājumu plkst. 19. Vietu skaits ierobežots.

Biļešu iepriekšpārdošana uz «Sarunām pirms pirmizrādes» un ģenerālmēģinājumu sāksies 9. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu