Edgars Kaufelds devies uz meistarklasēm Sanktpēterburgā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Leļļu teātris

Uz meistarklasēm Sanktpēterburgā devies Latvijas Leļļu teātra aktieris un režisors Edgars Kaufelds. Līdz pat 4. maijam viņš papildinās savas zināšanas un tehnisko meistarību Sanktpēterburgas Valsts teātra mākslas akadēmijā, informē teātra pārstāve Ieviņa Ancena.

Edgara Kaufelda dienas kārtība tuvākajā laikā būs šāda: no rītiem – individuālās nodarbības pie Sanktpēterburgas slavenā režisora, Teātra mākslas akadēmijas Leļļu teātra fakultātes vadītāja un profesora Nikolaja Naumova, kurš saskaņā ar Edgara paustajām vēlmēm iepazīstinās viņu ar leļļu daudzveidību un to vadīšanas īpatnībām, režisora darba specifiku, strādājot ar lellēm, kā arī scenogrāfijas un leļļu gatavošanas tehnoloģijas niansēm.

Savukārt pēcpusdienās Edgars piedalīsies vispārējās aktiermeistarības nodarbībās kopā ar studentiem.

Šobrīd aktieris jau paspējis iepazīt Teātra mākslas akadēmiju, tās režijas pirmo kursu, kā arī kļuvis par izpalīgu savam brazīliešu kolēģim De Mirandam Liatem Eduardo Feliksam – režisoram, kuram Brazīlijā ir pašam savs teātris un kurš uz meistarklasēm ieradies tieši ar tādu pašu nolūku kā mūsu Edgars. Tā kā brazīlietis nezinot krievu valodu, savukārt Sanktpēterburgā lielākā sabiedrības daļa nesaprot angliski, Edgars smej, ka nākoties uzņemties gan tulka, gan gida lomu savam Amazones kolēģim.

Par to, kā īsti Edgaram Kaufeldam klājies meistarklasēs un ko jaunu izdevies apgūt, Leļļu teātris informēs pēc 4. maija, kad viņš būs laimīgi pārbraucis mājās!

Jāatgādina, ka pērn Latvijas Leļļu teātra aktieris un režisors Edgars Kaufelds par izrādi «Kas dzīvo rotaļkastē...?» saņēma 2010. / 2011. gada teātra sezonas Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Gada spilgtākā debija, bet gada nogalē Leļļu teātrī iestudēja savu otro izrādi «Meitene ar sērkociņiem».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu