Miris seriāla «Dalasa» aktieris Lerijs Hagmans (14)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc ilgas cīņas ar vēzi 81 gada vecumā miris 80.gadu ASV televīzijas seriāla «Dalasa» («Dallas») zvaigzne Lerijs Hagmans, sestdien paziņoja viņa ģimene.

«Aizejot mūžībā, viņš atradās mīļoto cilvēku lokā,» norādīts ģimenes paziņojumā, piebilstot, ka Hagmans piektdienas pēcpusdienā nomira slimnīcā Dalasā, kur tika nogādāts saistībā ar rīkles vēža komplikācijām.

Detalizētāka informācija par aktiera nāvi netiek sniegta.

Hagmans televīzijas skatītāju simpātijas iekaroja 1965.gadā seriālā «I Dream of Jeannie» («Sapņoju par Džīniju»), kurā attēloja jauku astronautu, kuru dzīvi kājām gaisā sagriež skaista blondīne, ko attēloja Barbara Īdena.

Tomēr pasaules slavu viņam atnesa seriāls «Dalasa» par ārkārtīgi bagātu Teksasas ģimeni, kurā viņš kopš 1978.gada attēloja korumpētu un negodīgu miljonāru Džonu Rosu (J.R.) Īvingu. Īvinga tēlā viņš iejutās 13 sezonu garumā līdz 1991.gadam.

Hagmans dzīvoja un strādāja Dienvidkalifornijā, tomēr «Dalasa» dēļ viņu visā pasaulē asociēja ar Teksasu.

1992.gadā viņam diagnosticēja aknu ciroze, kas vēlāk attīstījās par ļaundabīgu audzēju. Trīs gadus vēlāk viņam veica aknu transplantāciju, kas izglāba viņa dzīvību.

Pēc aknu transplantācijas Hagmans atteicās no alkohola un smēķēšanas, vēlāk kļūstot par pretsmēķēšanas kampaņu aktīvistu.

1996.gada novembrī viņš piedalījās divas stundas ilgā televīzijas filma «Dallas: JR Returns» («Dalasa: J.R. atgriešamās»), bet šogad tika sākta «Dalasa» turpinājums, tomēr veselības problēmu dēļ viņam bija grūtības tajā piedalīties.

Hagmans ir dzimis 1931.gada 21.septembrī Fortvorsā Teksasas štatā aktrises Mērijas Mārtinas un advokāta Bena Hagmana ģimenē. Viņa vecāki izšķīrās 1936.gadā un Hagmans pārcēlās uz dzīvi pie vecmammas Losandželosā. Pēc vecmammas nāves, kad Hagmanam bija 12 gadu, viņš pārcēlās uz dzīvi pie mātes Ņujorkā.

Savu aktiera karjeru viņš sāka teātrī Dalasā. Piecus gadus viņš pavadīja arī Lielbritānijā.

Hagmans 1954.gadā apprecējās ar Zviedrijā dzimušo Maju Akselsonu un viņu laulībā ir dzimuši divi bērni meita Heidi Kristiana un dēls Prestons.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu