Mūžībā aizgājis «Rīgas pantomīmas» dibinātājs Roberts Ligers

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar, 15.septembrī, 82 gadu vecumā mūžībā aizgājis aktieris, «Rīgas pantomīmas» dibinātājs un vadītājs Roberts Ligers, šodien ziņo portāls «lsm.lv».

Ligers beidzis Gulbenes vidusskolu un Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti. 1955.gadā sāka aktiera gaitas Dailes teātrī.

Par kustību teātra, ansambļa «Rīgas pantomīma» dzimšanas dienu kļuva 1956.gada 25.novembris, un «Ideja» bija pirmais tā uzvedums. Radošu meklējumu ceļā «Rīgas pantomīma» kļuva par izcilu parādību starptautiskā mērogā, bet tā nemainīgais mākslinieciskais vadītājs un režisors, gandrīz visu uzvedumu scenārija autorsLigers tika atzīts par labāko šajā žanrā toreizējā PSRS, ziņo «lsm.lv».

Kinocienītāji atceras Robertu Ligeru arī no mākslas filmas «Rita» un «Latviešu strēlnieka stāsts».

Režisors un mākslinieks Modris Tenisons Ligeru atceras kā cilvēku, kurš vienmēr bijis enerģisks un gribasspēka pilns.

«Viņš bija ar krampi. Pat vecumā, kad jau balstījās uz spieķīša, viņš to nolika malā, kāpa uz skatuves un teica runu,» stāsta Tenisons. Ligers esot bijis jaunā meklētājs un viņam ir daudz šobrīd populāru skolnieku.

Starp Ligera skolniekiem minami tādi mākslinieki kā Alvis Hermanis, Ilmārs Blumbergs, Raimonda Vazdika, Ansis Rūtentāls un citi. Pirms dažiem mēnešiem kultūras darbinieki parakstīja lūgumu piešķirt Robertam Ligeram «Spēlmaņu nakts» balvu par mūža ieguldījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu