«Noziegums un sods» citā teātra pieredzē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Dirty Deal Teatro 6.oktobrī pirmizrādi piedzīvos jauns, inovatīvs F.Dostojevska romāna «Noziegums un sods» iestudējums, ko veido režisori Toms Auniņš un Normunds Griestiņš.

Galvenais varonis Rodions Romanovičs Raskoļņikovs ir no mācībām atskaitīts students, ideologs un slepkava, kurš ar ideju palīdzību cenšas attaisnot slepkavību.

Normunds Griestiņš
Normunds Griestiņš Foto: AFP /LETA

Romāna radīšanas laikā Fjodors Dostojevskis paredzēja drīzo Dieva gāšanu par labu cilvēku radītām ideoloģijām, kurām sekojot turpmāko gadu laikā dzima, mira un dzīvoja simtiem miljonu Zemes iedzīvotāju.

Izrādes centrā ir Raskoļņikova, Porfīrija un Svidrigailova savstarpējās attiecības, tādejādi ļaujot koncentrēties uz nozieguma filozofiju un teoriju. Uzmanība tiek pievērsta videi, kurā rodas reakcionāras idejas, un sekām, kādas ir jāizdzīvo galvenajam varonim, kurš ir metis izaicinājumu lielajai pasaules kārtībai un Dievam.

Režisori Toms Auniņš un Normunds Griestiņš ir unikāli Latvijas teātra telpā

Viņu iestudētās izrādes raksturo spilgti izteiksmes līdzekļi, kā, piemēram, pašu veidota ekspresīva elektroniskā mūzika un projekcijas. Abu veidotajās izrādēs blakus akadēmiski izglītotiem aktieriem spēlē arī citu mākslas jomu pārstāvji.

Izrādes «Noziegums un sods» aktieru sastāvu veido horeogrāfe Kristīne Vismane, aktrise Anete Saulīte, radošās apvienības UMKA.LV dalībnieks Armands Berģis, režisors un aktieris Toms Auniņš, kā arī performances mākslinieks, mūziķis un blogeris Andrejs Zālītis.

Toms Auniņš
Toms Auniņš Foto: AFP /LETA

Izrādes scenogrāfs Toms Grīnbergs ir stažējies Volksbuehne Am Rosa Luxemburg-Platzteātrī Berlīnē un bijis scenogrāfa asistents Andrim Freibergam Nacionālajā operā. Izrādes tērpu mākslinieki Kristians Aglonietis un Elza Ozolīte ir vieni no iniciatīvas «Karnevālu tērpu darbnīca» dalībniekiem. Izrāde «Noziegums un sods» turpina abu režisoru izvēli radīt patiešām citu teātra pieredzi.

Nākamās izrādes 6.oktobrī plkst.19:00 (PIRMIZRĀDE), 7.oktobrī plkst.21:00 un 30.oktobrī plkst.19:00

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu