Foto: ieskaties izrādē «M.Butterfly»! (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunārs Janaitis

Jau rīt, 8.novembrī, Dailes teātra Lielajā zālē notiks Deivida Henrija Hvanga austrumnieciskās drāmas «M.Butterfly» pirmizrāde. Jauniestudējuma režisore ir Laura Groza-Ķibere.

«M.Butterfly» saņēmusi Tonija balvu kā gada labākā luga (1988). 1993.gadā režisors Deivids Kronenbergs uzņēmis filmu ar Džeremiju Aironsu galvenajā lomā.

Franču diplomāts Renē Galimārs cietuma kamerā atceras savas dzīves laimīgo laiku, kad viņš dzīvoja kopā ar Ķīnas operas dīvu Song Lilingu. Kā viņš varēja zināt, ka viņa izsapņotā, ideālā sieviete patiesībā ir Ķīnas valdības spiegs un vīrietis, kurš pārģērbies par sievieti? Atmiņu uzplaiksnījumos diplomāts izdzīvo stāstu 20 gadu garumā. Jautājums – vai šī kaislība bija tikai viņa paša fantāzija vai realitāte, bet tas ir viņa dzīves visnozīmīgākais notikums. Tikai reālajā dzīvē mīlestība var būt tik nereāla...

Šis ir mūžsenais konflikts starp vīrieti un sievieti, starp Rietumiem un Austrumiem, starp rasu stereotipiem un fantāziju. Stāsts par slepenu mīlestību un sajauktām seksuālām identitātēm, kurš balstīts uz patiesiem notikumiem, kas šokēja pasauli 1986.gadā.

Jauniestudējumā lomas atveidos Juris Žagars (Renē Galimārs), Dainis Grūbe (Song Lilinga), Ģirts Ķesteris (Marks), Lilita Ozoliņa (Biedrene Čina), Vita Vārpiņa (Helga), Kristīne Nevarauska (Renī), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Meitene no žurnāla), Juris Bartkevičs (Manuels Toulons) un Pēteris Gaudiņš (Tiesnesis). Izrādē piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers (Song Lilingas alter ego).

Līdzās režisorei Laurai Grozai-Ķiberei radošajā komandā darbojas scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, komponists un aranžējumu autors Kārlis Auzāns, kā arī gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs (Krievija). Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Līdz 14 gadiem skatīties izrādi nav ieteicams.

M.Butterfly from Dailes teatris on Vimeo.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu