Antona Čehova Maskavas teātris viesosies Rīgā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

20. un 21. maijā Dailes teātra skatītāju zāle pārvērtīsies Lielbritānijas Augstās justīcijas tiesas karaliskajā tiesas sēžu zālē, bet zvērināto lomā iejutīsies neparedzamākā detektīvstāsta, kas tapis pēc Agatas Kristi literārā darba motīviem, - «Apsūdzības lieciniece» skatītāji.

Antona Čehova Maskavas Dailes teātris ieradīsies Rīgā ar iestudējuma pirmizrādi, kura lomās redzēsiet Renātu Ļitvinovu, Igoru Verņiku, Sergeju Čonišvili, Jevgēņiju Dobrovoļsku un citus lieliskus aktierus.

Režisore Marī Luīze Bišofberžē ne tikai piedāvā savu Agatas Kristi stāsta risinājumu, bet arī vieno cilvēkus, kas atrodas uz skatuves un zālē: skatītājiem jākļūst par zvērinātiem piesēdētājiem, kam beigu beigās jāpasludina savs lēmums.

Tiem, kuri domā, ka nemaldīgi pārzina darbības gaitu, režisore sagatavojusi pārsteigumu - izrādes fināls ir viens no diviem pašas Agatas Kristi piedāvātajiem.

«Apsūdzības lieciniecē» rodams gan neatkārtojamais angļu humors, gan izmanīgi savērpts detektīvsižets,

gan ārkārtīgi smalkas psiholoģiskās detaļas. Spilgti un krāšņi tēli, vieglums un izsmalcinātība, joki un groteska. Tas viss lietpratīgi un īpatnēji ievīts izrādes audeklā tā, ka ne vien slepkavības mīkla, bet arī teātra dzīvā miesa ar negaidītajām pārvērtībām, aktieru kūleņošanu un apburošo teatrālumu notur skatītājos spriedzi līdz pat pēdējai sekundei.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu