Valmieras teātris ar divām izrādēm viesosies Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 14. līdz 16. martam Valmieras teātris dosies ikgadējās pavasara viesizrādēs uz Liepājas teātri, kur skatītājiem piedāvās divus iestudējumus - «Aprēķina laulības» un «Mākoņains, iespējams, skaidrosies».

14.martā plkst. 19.00 un 15.martā plkst. 13.00 mūsdienu itāļu dramaturga Roberto Kavozi luga «Aprēķina laulības», ko iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers. Kavozi luga ar oriģinālnosaukumu «Karabinieris Butterfly» ir pirmais dramaturga darbs, kas iestudēts Latvijā, kā arī pirmais Dž. Dž. Džilindžera iestudējums Valmieras teātrī.

Lugas darbība notiek pagājušā gadsimta 90. gados, kad postpadomju telpā dzīvojošie cilvēki dodas prom no dzimtenes labākas dzīves meklējumos, bet sastopas ar dažādas pagātnes un kultūras radītām, palaikam nepārvaramām atšķirībām. Lugas centrā ir neievērojams karabinieru apakšvirsnieks Filipo Fanti, kurš, pārdzīvojis sievas pašnāvību, mēģina atrast pamatu turpmākai dzīvei. Sastapis Areviku, bēgli no Armēnijas, viņš iemīlas viņā un cer nodibināt jaunu ģimeni, tomēr Fanti pieaugušie dēli ir citās domās, jo viņiem zināms kas vairāk par Arevikas un viņas draudzenes Irinas pagātni un nodomiem. Pārpratumi, romantika, drāma – viss, kas piederas itāļu kaislīgajiem raksturiem.

Lomās: Imants Strads, Ieva Puķe vai Māra Mennika, Elīna Vāne, Aigars Apinis un Ingus Kniploks.

Svētdien, 16.martā, plkst. 13.00 un 17.00 Evitas Sniedzes luga «Mākoņains, iespējams, skaidrosies» Oļģerta Krodera režijā.

Pie skolotājas Dārtas sabrauc reiz audzinātā klase: pašas meita Liesma, Modris, kurš sapņojis kļūt par ārstu, un arī vienīgais klases pāris - Mudrīte un Hermanis. Ikviens ir spiests atcerēties sevi jaunībā un izvērtēt, cik vērtīgs bijis noietais ceļš. Savus bijušos klasesbiedrus vērtē arī Sofija, kas vienīgā nav novecojusi. Viņas klātbūtne it kā parastam vakaram piešķir dīvainu un mistisku noskaņu: šī tikšanās izrādās arī atvadas un jaunas dzīves sākums.

Lomās: Ligita Dēvica, Ieva Puķe, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Māra Mennika, Regīna Devīte, Januss Johansons, Ģirts Rāviņš, Aigars Vilims, Ingus Kniploks, Agris Māsēns vai Rihards Rudāks, Juris Laviņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu