DDT: «Slepkava» un «Kultūras fantoms»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Dirty Deal Teatro» aprīlī notiks divas pirmizrādes – «Dirty Deal Teatro» dramaturgs Jānis Balodis kopā ar režisoru Kārli Krūmiņu un mākslinieci Ievu Kauliņu veido izrādi jauniešiem «Kultūras fantoms», bet Jānis Sniķers iestudē savu bakalaura darbu «Slepkava». Pēdējo reizi šajā sezonā notiks Andra Kalnozola izrāde «Labākais cilvēks Tahkurannā» un izrāde - lekcija «Nacionālais attīstības plāns».

Tas sāka dzimt 2007. gada beigās. Tas dzima, dzima, un 2009. gada sākumā Latvijas Kultūras Kanons bija gatavs. Tas iznāca ārā uz ielas, un cilvēki gāja tam garām. Pēdējā laikā viņš atkal no jauna tiek modināts un ārā pie cilvēkiem vilkts, izprašņāts un iztaustīts. Latvijas iedzīvotāji grib būt vairāk Latvijas iedzīvotāji, bet Kanons nezina, kā viņiem tādiem kļūt. Kanons ir dusmīgs. Viņš gribētu palīdzēt, bet nezina kā. Kanonam ir sakrājušies daži vārdi, ko teikt saviem radītājiem par dzīvi, piederību, sevi, citiem kanoniem un būšanu par Latvijas iedzīvotāju.

Izrāde «Kultūras fantoms» ir mēģinājums fiksēt LKK jeb Latvijas Kultūras Kanona domas un sajūtas pēc pieciem gadiem Latvijas Republikā. Izrādes 16. un 24. aprīlī plkst. 19:00.

Izrāde «Slepkava» ir stāsts par gaismu un par tumsu, par kārtību un haosu, par komunikāciju, kas ar mums notiek caur un ap ierīcēm, par informāciju, ko saņemam brīvprātīgi vai nejauši. Saruna starp Psihiatru un Slepkavu. Saruna par to, kā meklēt klusumu un kā piejaucēt troksni. Pazīstamā amerikāņu autora Reja Bredberija pirms piecdesmit gadiem radītā antiutopija pārsteidzoši precīzi ataino mūsu šodienu. Tehnoloģijas ir neticami ātri un neaizvietojami iekļāvušās mūsu ikdienā, vēl vairāk – tās ir kļuvušas par mūsu iekāres objektiem. Šī izrāde būs gaismu mākslinieka Jāņa Sniķera bakalaura darbs režijā. Pirmizrāde 25. aprīlī plkst. 19:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu