Ruštona dejas teātra iestudējums «Melnais dimants» Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

...Dimantam piemīt dažādas nokrāsas - no gaiši mirdzošas līdz piesātināti melnai - tieši kā attiecības starp diviem mīlētājiem. «Melnais Dimants» ir dzirkstošs, mirdzošs, gaišs un juteklisks... Tik noslēpumaini tiek aprakstīts Dānijas dejas teātra uzvedums «Melnais dimants», ko mūsu skatītājs redzēs Pasaules pirmizrādē 19.Startautiskajā Baltijas baleta festivālā, 18.maijā, tūlīt pēc pirmizrādes Kopenhāgenas Karaliskajā operā.

Neierasts skatījums uz ierastam lietām - Tims Ruštons (Tim Rushton), uzveduma "Melnais dimants" horeogrāfs apvieno mūsdienīgo deju ar klasisko, piesaistot nedalītu skatītāja uzmanību, caurvijot redzamo ar juteklismu un spēcīgu enerģiju. "Melnais dimants» divu cēlienu uzvedums, luga dejā par dauzajām baltā un melnā nokrāsām, par labo un ļauno, gaišo un tumšo, par lielo un mazisko cilvēku.

...Melna, nospiedoša tumsa ietver telpu, slāpējot gaismu. Tumšas ēnas zib uz skatuves - vientuļas, domīgas, skumjas, mirkli pirms tās aprij tumsa, kontrastējot ar otro cēlienu, kurā dominē gaisma. Gaisma, kas staro asa un koša, dejotāji, kuri, kā balts, mirguļojošs putnu kāsis, dejā pauž strauju un neremdināmu enerģiju... Tumsa un jutekliskums uzveduma pirmajā cēlienā, saduras ar gaismu un enerģiju otrajā - divi, krasi atšķirīgi uzvedumi vienā, piedāvā atšķirīgus apstākļus, dinamiku, tajā pat laikā liekot skatītājam līdzjust uz skatuves notiekošo. Timam

Ruštonam, regulāri meklējot jaunus, netradicionālus izpausmes veidus dejā, ir izdevies šīs krasās atšķirības

paust vienā dejas uzvedumā, dejā paužot jūtīgumu, tuvību, rezultātā skatītājiem sniedzot augsta līmeņa mākslas baudījumu.

Foto: publicitātes

Tima Ruštona

talants apvienot klasisko baletu ar mūsdienīgo deju,

veidojot atšķirīgu, tajā pat laikā piesaistošu dejas stilu, kur tuvība iet roku rokā ar juteklīgu, enerģisku horeogrāfiju, skatītājam garantē, ka "Melnais dimants" mirdzēs kā košs un seksuāls dārgakmens, izraisot gūzmu intriģējošu izjūtu.

Black Diamond Teaser Vejle from Danish Dance Theatre on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu