Noskaidrotas labākās Latvijas amatierteātru izrādes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par pagājušās sezonas labāko Latvijas amatierteātru izrādi skatē «Gada izrāde 2013» atzīta režisora Agra Māsēna Smiltenes Tautas teātrī iestudētā Paula Putniņa luga «Pusdūša», informē Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Par «Gada kamerizrādi» kļuvusi režisora Imanta Jaunzema Jūrmalas teātrī iestudētā Leldes Stumbres luga «Spalvas», savukārt «Gada izrādes jauniešiem» tituls piešķirts Vilhelma Buša lugas «Makss un Morics» iestudējumam Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijā, kura režisors ir Juris Ločmelis.

Par «Gada režisoru» atzīts Māsēns. Kā «Gada aktieri» apbalvoja Aigaru Veldri par Zigmunda lomu lugas «Pusdūša» iestudējumā Smiltenes Tautas teātrī. Par «Gada aktrisi» kļuva Dace Purvlīce par Dzidras lomu šajā pašā iestudējumā.

Kā «Gada jaunais aktieris» apbalvots Kaspars Doniņš par Konstantina Gavriloviča Trepļeva lomu Antona Čehova lugas «Kaija» iestudējumā Ventspils teātrī.

Diploms tika pasniegts Balvu Tautas teātrim un režisorei Vairai Resnei par laikmetīgu klasikas interpretāciju Hellas Vuolijoki lugas «Jaunā saimniece» iestudējumā, kā arī Rēzeknes Tautas teātrim un režisorei Mārai Zaļaiskalns par artistiskumu Ulriha Hūba lugas «Astoņos pie šķirsta» iestudējumā.

Fināla izrādes vērtēja Latvijas teātra profesionāļi - režisori Māra Ķimele, Mihails Gruzdovs un Juris Jonelis, kā arī teātra zinātniece Edīte Tišheizere un Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu