Starptautiskajā Dejas dienā dejos vairāki simti rīdzinieku (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

29. aprīlis ir Starptautiskā Dejas diena, un Latvijas Jaunā teātra institūts to atzīmē ar diviem savstarpēji saistītiem laikmetīgās dejas notikumiem «Dejas diena tavā darbā» un «Bal Moderne», kuru centrā ir profesionālu horeogrāfu un pilsētas iedzīvotāju sadarbība, kopā radot un izpildot laikmetīgās dejas priekšnesumus vai piedaloties dejas klasēs.

29. aprīlī cilvēki dejos bibliotēkā, frizētavā, veikalos, uz ielām un citur, bet vakarā ikviens ir aicināts uz dejām Esplanādē kopā ar beļģu projektu «Bal Moderne».

29. aprīlī no plkst. 11 līdz 16 pilsētvidē notiks īsu izrāžu sērija «Dejas diena tavā darbā», kas ar laikmetīgās dejas starpniecību atklās dažādu profesiju pārstāvju ikdienas žestu valodu, tās unikalitāti un skaistumu. Desmit latviešu horeogrāfi kopā ar dažādu profesiju pārstāvjiem, ko mēs redzam vai satiekam ikdienā - frizieriem, bibliotekāriem, velokurjeriem, oficiantiem, šokolādes meistariem, biļešu kontrolieriem, pārdevējiem un parku dārzniekiem viņu darba vietās piedāvās miniatūras 3 līdz 5 minūšu kustību izrādes. Skatītāji šos darbus varēs noskatīties, izstaigājot divus maršrutus Stabu ielā un Vecrīgā, virzoties no vienas darba vietas uz nākamo. Katrs maršruts ilgst vidēji 1 stundu.

Īss video par projektiem: theatre.lv

Maršruts Tērbatas iela-Stabu iela-Avotu iela

Sākums 11.00, 13.00, 15.00 audumu veikalā «Elste» Tērbatas ielā 41/43

Audumu veikals «Elste» / horeogrāfe Evita Birule

Frizētava «Frizurnaya» / horeogrāfe Elīna Lutce

Bibliotēka «Avots» / horeogrāfe Ramona Galkina

Restorāns «Government MR» / horeogrāfs Roberts Muciņš

Maršruts Vērmanes dārzs-Brīvības piemineklis-Vecrīga

Sākums 11.00, 13.00, 15.00 Vērmanes dārzā

Dārznieki Vērmanes dārzs / horeogrāfe Agnese Bordjukova

Velokurjeri laukumā pie Brīvības pieminekļa / horeogrāfe Kristīne Vismane

Zvaigznes Outlet grāmatnīca / horeogrāfe Jeļena Jacinta

Emila Gustava Šokolāde / horeogrāfe Eva Vancāne

Mūzikas veikals «Upe» / horeogrāfe Sintija Siliņa

Rīgas satiksmes biļešu kontrolieri / horeogrāfe Katrīna Albuže

29. aprīlī plkst. 19 «Rīga 2014» Kultūras vasarnīcas atklāšanā Esplanādē visi ir laipni aicināti uz laikmetīgās dejas izrādi «Bal Moderne», kuras radīšanā piedalās gan profesionāli horeogrāfi no Beļģijas un Francijas, kuri atrodas uz skatuves, gan ikviens skatītājs. «Bal Moderne» princips ir vienkāršs – vakara gaitā visi klātesošie kopā iemācās un nodejo trīs īsas 3 līdz 4 minūšu horeogrāfijas. Iepriekšēja dejošanas pieredze nav nepieciešama, vienīgais, kam ir jābūt gataviem, ir neliela koncentrēšanās un ļoti daudz prieka. «Bal Moderne» nav nedz nopietna un tehniski sarežģīta dejas klase, nedz diskotēka. Tā ir jautra, solidāra un veselīga pieredze ikviena vecuma un pārliecības cilvēkiem. Šis unikālais projekts ceļo pa pasauli jau 20 gadu, un tajā ir piedalījušies ļoti slaveni horeogrāfi, pavisam jauni talanti un daudzi tūkstoši skatītāju - dejotāju visā pasaulē.

Iesildot «Dejas dienu tavā darbā» visu nedēļu no 22. līdz 28. aprīlim profesionāli horeogrāfi dosies pie dažādiem darba kolektīviem un kopienām, lai pasniegtu vienu bezmaksas dejas vai kustību klasi. Klase tiks piemērota konkrētajai dalībnieku grupai un vietai, kur tā notiek, ļaujot visdažādākajiem rīdziniekiem sajust kustību prieku un gandarījumu par paveikto.

Klases notiks Iļģuciema sieviešu cietumā, krīzes centros «Māras centrs» un «Centrs Dardedze», draugiem.lv birojā, Rīga 2014 birojā, laikraksta «Diena» redakcijā, Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā CFLA un citur. Klases pasniegs horeogrāfi Olga Žitluhina, Kristīne Vismane, Ramona Galkina, Sintija Siliņa, Elīna Lutce, Roberts Muciņš, Evita Birule, Katrīna Albuže, Lilija Lipora, Andrejs Fiļipovs.

Visi pasākumi ir bez maksas.

«Dejas diena tavā darbā» ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu