«Laiks dejot 2014» centrā: Japānas laikmetīgā deja (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 12. līdz 18. jūnijam Rīgā notiks ikgadējais Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls «Laiks dejot», kas šobrīd ir vērienīgākais laikmetīgās dejas pasākums Latvijā. 2014. gadā «Laiks dejot» akcents tiks likts uz Japānas laikmetīgās dejas un mākslas izpausmēm, īpaši – buto, kas kā laikmetīgās dejas forma radusies Japānā 20. gs. 50. gados.

Tomēr tā nebūs vienīgā tēma, jo festivālā piedalīsies arī dejas mākslinieki no ASV, Portugāles, Rumānijas un protams – Latvijas. Nemainīga tradīcija būs «Laiks dejot» izglītojošā programma, kas piedāvās festivāla ārzemju viesu un Latvijas profesionāļu meistarklases un seminārus nedēļas garumā.

Šogad festivāla programmā ar izrādēm piedalīsies Ko Murobuši (Japāna), Hiroaki Umeda (Japāna), Yukio Suzuki Company (Japāna), Olga Žitluhina (Latvija), Dmitrijs Gaitjukēvičs (Latvija), Kristīne Vismane (Latvija), Sintija Siliņa (Latvija), Simona Orinska (Latvija), Elena Jacinta (Latvija), Lilija Lipora (Latvija), kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas studenti un citi mākslinieki.

Savukārt vizuālais mākslinieks Soši Matsunobe (Japāna) festivāla viesiem piedāvās laikmetīgās mākslas instalāciju laikmetīgās kultūras un mākslas centrā «Noass». Japāņu mākslinieks Rīgā ieradīsies jau 3.maijā un līdz pat festivālam dzīvos rezidencē, lai iepazītu Rīgu un smeltos impulsu jaunradei.

«Laiks dejot» aizsācies 1998. gadā kā Latvijas horeogrāfu laikmetīgās dejas izrāžu vakari. Gadiem ritot, tas izaudzis līdz festivāla formātam un kopš 2006. gada ir ieguvis starptautisku statusu. Ik gadu jūnijā «Laiks dejot» piedāvā mākslinieciski augstvērtīgas dejas izrādes, performances, meistarklases, diskusijas, seminārus ar ārvalstu un Latvijas dejas mākslinieku piedalīšanos.

Pateicoties «Laiks dejot» regularitātei un kvalitātei, Rīgas vārds un festivāls kā notikums ir saistošs laikmetīgās dejas profesionāļiem un interesentiem arī ārpus Latvijas robežām. Par to liecina festivāla dalībnieku pārstāvēto valstu skaits iepriekšējo gadu festivālos – ASV, Austrija, Bulgārija, Itālija, Izraēla, Īrija, Kipra, Krievija, Lielbritānija, Moldova, Norvēģija, Rumānija, Skotija, Somija, Spānija, Šveice, Ungārija, Urugvaja.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu