Sāk izrādīt brīvdabas nakts izrādi «Dāmu paradīze» (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovasar no 24.jūlija līdz 21.augustam desmit brīvdabas nakts izrādēs «Dāmu paradīze» katru ceturtdienas vakaru 22.00- 01.00 Rīga, Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 sniegs ieskatu Eiropas modes vēstures lappusēs no 1900. līdz 2000. gadam desmit tērpu mākslinieku redzējumā.

«Dāmu paradīzes» nakts izrādes veidotas kā izklaidējošu iestudējumu cikls, iestudējot nelielas bufonādes ainiņas par modes vēstures tēmu laikaposmā no 1900. līdz 2000. gadam. Pirmais uzvedums notiks jau 24. jūlijā, apvienojot divu tērpu mākslinieku redzējumu. 1900. gadam tērpus piedāvā Iveta Šurma, bet 1910.-1920. - Anna Heinrihsone. Spilgtu gadsimta personību raksturos uz skatuves iejutīsies Andris Bulis, Juris Jope, Ieva Pļavniece, Marta Ančevska, Jūlija Ļaha, Alise Polačenko, Ieva Aleksandrova-Eklone, Māris Bezmers, Andris Gross un Mārtiņš Brūveris.

Galvenais scenogrāfijas elements visos desmit «Dāmu paradīzes» uzvedumos, kas tiks izspēlēti tikai vienu reizi, ir kinoekrāns, kas sniegs melnbaltā kino arhīva klātbūtnes sajūtu. Materiālā filmējušies tādi skatītāju iemīļoti mākslinieki kā Egīls Melbārdis, Jānis Āmanis, Ligita Skujiņa, Marija Bērziņa, Artūrs Dīcis, Zane Daudziņa, Raimonda Vazdika, Dārta Daneviča, Ērika Eglija, Normunds Bērzs, Rihards Lepers, Ēriks Loks, Oskars Brambergs u.c. Izzinošais komentārs, kas pavadīs ainiņas no drēbnieku darbnīcas uz ekrāna un skatuves, izskanēs Ģirta Ķestera, Kristīnes Nevarauskas, Mārtiņa Vilsona, Andra Freidenfelda, Indras Rogas, Ivara Auziņa, Elitas Kļaviņas un citu aktieru balsīs.

Izrādes katru ceturtdienas vakaru līdz pat 21. augustam ikreiz piedāvās divas jaunas tērpu kolekcijas un konkrētā laika kostīmu interpretācijas Daces Krieviņas, Kristiānas Dimiteres, Ievas Veitas, Sandras Silas, Roberta Krauzes, Elitas Patmalnieces un Natālijas Jansones tērpos uz skatuves, kinoekrānā laiku ieskicējot arī Žanetes Auziņas, Rūtas Kuplās, Indras Salcēvičas, Vitas Radziņas un Sabīnes Grozas kostīmos, raksturīgā muzikālajā noformējumā un deju ritmos. Uzveduma horeogrāfi - Regīna Kaupuža un Ilja Vlasenko, kinooperatore - Elīna Bandēna, skaņu režisors Ģirts Bišs, montāža - Guntis Lēmanis un ekrāna režisore Ilona Brūvere. Galvenā grimētāja Baiba Grīna, uzvedumu cikla scenāriju autore un režisore Ilona Brūvere. Producents - filmu studija KINOLATS. Projekta kuratore Diāna Čivle. Skatuves scenogrāfs Kristaps Skulte.

«Dāmu paradīzes» izrādes izsekos Eiropas modes attīstībai līdz pat 2000. gadam, piedāvājot skatītājiem rotaļīgas, izzinošas, izklaidējošas un atraktīvas izrādes, bet stundu garais starpbrīdis ļaus māksliniekiem sagatavoties nākamajai desmitgadei, skatītājiem piedāvājot baudīt skaistu vasaras vakaru vienā no centrālajiem pilsētas parkiem.

«Es nemīlu aukstumu,» saka modes pasaules karaliene Koko Šanele. «Mana mīlestība nav balta, bet koša. Kā tinte, kas atvesta no Ķīnas. Man patīk tajā noraudzīties. Un es zīmēju ar otu Gaismu un Ēnu. Šai krāsai grūti pretoties, tāpat kā naktij, kas nesniedz atbildes uz jautājumiem, bet stāsta par noslēpumiem.»

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu