«Re Re Rīga!» piedāvās daudzveidīgu brīvdabas cirka izrāžu programmu (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta" programmā iekļautais festivāls «Re Re Rīga!» (norisinās no 6. augusta līdz 9. augustam) piedāvās plašu brīvdabas izrāžu programmu, kura noritēs festivāla laukumā pie Rīgas Kongresu nama un skatītājiem būs pieejama bez ieejas maksas. Īpašu uzmanību pelnījuši Igaunijas viesi - cirka studija Folie FF, kuri sadarbībā ar mūzikas grupu Criminal Elephant sagatavojuši izrādi «Viktor and the Yellow Globe".

Folie festivālā «Re Re Rīga!» uzstāsies jau otro gadu, un šoreiz trupa sadarbībā ar muzikālo grupu «Criminal Elephant» veido īpašu izrādi «Viktor and the Yellow Globe» par kādu ministrijas ierēdni, kurš ik rītu steidzas uz darbu un atklāj, ka viņa darbs ir lieks. Tāpēc ik vakaru viņš slīgst depresijā un alkoholismā, lai pamostoties atkal veltīgi steigtos uz darbu. Katru dienu saule aust un riet, un nevajadzīgais ierēdnis to redz tikai savos sapņos. Šai izrādei tiek būvēta īpaša neparastas formas 7 metrus augsta un 10 metrus plata metāla konstrukcija gaisa akrobātikas triku izpildei.

Foto: publicitātes

Cirka studija Folie dibināta 2000. gadā. Šobrīd savā brīvajā laikā piecu pasniedzēju vadībā tajā trenējas ap 90 jauniešu. Pagaidām tā ir vienīgā cirka studija Baltijas valstīs, kas spēj sagatavot jauniešus iestājeksāmeniem cirka augstskolās pasaulē. Folie FF ir studijas izrāžu grupa, kuras mākslinieki cirka mākslu apgūst jau 12 gadus. Folie sadarbojas arī ar citiem Rietumeiropas jaunatnes cirkiem un pagājušonedēļ mākslinieki piedalījās prestižajā Jaunatnes cirka festivālā Londonā.

Citas brīvdabas izrādes festivāla laukumā pie Rīgas Kongresu nama

PanGottic (Lielbritānija) izrāde «Thingamabob». Panākumiem bagātais cirka teātris PanGottic ir jauna Lielbritānijas-Izraēlas kompānija no Bristoles, kas veido un producē gan iekštelpu, gan ielu izrādes, apvienojot fiziskā teātra un cirka elementus.

PanGottic present Thingamabob from PanGottic Circus-Theatre on Vimeo.

Ymedioteatro (Spānija) objektu mikroteātra izrāde «SIE7E» notiek 7 kvadrātmetru lielā telpā, kurā 3 mākslinieki un 15 skatītāji kopā izdzīvo 10 elpu aizraujošas minūtes, vērojot lielāko sapņu īstenošanos uz smalki darinātās miniatūrās skatuves.

SIE7E - The Object Microtheatre - ymedioteatro - Promo video from ymedio teatro on Vimeo.

Clunker Circus (Somija) izrāde «Fuzzy Dice Circus» - cirka izrāde «pa tiešo» no deviņdesmito gadu lielveikala autostāvvietas. Trupu 2013. gadā nodibināja trīs jauni cirka mākslinieki no Somijas. Kompānijas rokrakstu veido radošs gars, spilgtas personības, trakas idejas, pārsteidzošas cirka prasmes un nesaspringta pieeja dzīvei.

Clunker Circus: Karvanoppasirkus - Fuzzy Dice Circus -trailer from Maracat Caravan on Vimeo.

«Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta» programmas notikums RE RE RĪGA! ir vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas - laikmetīgais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi. 2014. gadā RE RE RĪGA! festivāls notiks jau otro gadu un ilgs no 6. augusta līdz 9. augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu