Liepājā notiks Astotais starptautiskais ielu teātra festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

Šogad Liepājas sirdī - Rožu laukumā norisināsies VIII Starptautiskais ielu teātra festivāls. Kā jau ierasts, arī šogad festivāls apmeklētājus priecēs divu dienu garumā - 1. un 2. augustā.

Profesionālu teātra mākslu varēs baudīt ikviens liepājnieks un pilsētas viesis, šis pasākums ir veidots tā, lai katrs pasākuma apmeklētājs gūst pozitīvu emociju gammu. Festivāls ir bez ieejas maksas un bez valodas barjeras, tādēļ ir saprotams ikkatram.

1.augustā, pasākuma atklāšanas vakarā, pulksten 20:30, piedalīsies mākslinieki no Rīgas cirka; uzstāsies arī unikālā ekvilibristu grupa «Markins» un Šveices cirka mākslinieku duets «Duo Soleva»

kopā ar saviem gandrīz astoņas tonnas smagajiem audzēkņiem.

Visa vakara gaitā skatītājus izklaidēs mākslinieki no Lietuvas, Latvijas, Austrālijas un vairāki mākslinieki no Itālijas. Svētkos neiztiksim arī bez liepājnieku iemīļotām dziesmām un to izpildītājiem. Festivāla pirmo dienu noslēgs uguns šova trupa no Lietuvas «Ugnies valdovai», kur šova laikā skatītāji redzēs ne tikai tradicionālos faķīru rīkus, bet arī degošus, milzīgus kubus, zvaigznes un dzirksteļu lietu, kas padara šova finālu neaizmirstamu.

Foto: liepajniekiem.lv

2.augustā, pasākums atsāksies pulksten 12:00, daudzveidīgajā programmā uzstāsies vairāki mākslinieki no Itālijas, kā, piemēram, ielu mākslinieku duets «I 4 Elementi», kuru uzstāšanās laikā ir vērojami

divus metrus lieli ziepju burbuļi, žonglēšana ar lāpām

jautras, ritmiskas mūzikas pavadībā. Komiķis - Otto il Bassotto, kurš izlīdīs no milzu balona, kā arī ielu mākslinieks - Mc Fois, kas uzjautrinās ar smagnēju baletu un iesaistīs skatītājus, bet klauns un humorists Dan le Man no Austrālijas savā izrādē ar muti veiksmīgi žonglēs pingponga bumbiņas.

Par pozitīvu atmosfēru gādās dzīvā skulptūra Didža Grundmaņa izpildījumā, un džezisku noskaņu radīs saksofonists Alex (Latvija).

«Burning Classics» jeb «Kvēlojošā klasika»

«Uguns valdnieki» - uguns šova trupa, kas izveidojusies 2006.gadā Lietuvā. Tā apvieno dažādu žanru profesionālus dejotājus, vingrošanas un aerobikas meistarus, kvalificētus pirotehniķus, talantīgus horeogrāfus, kas ar saviem pasākumiem rada izbrīnu skatītājos ne tikai Lietuvā, bet arī aiz tās robežām.

Uguns šovu «Kvēlojošā klasika» pavada instrumentālā klasiskā mūzika, snieguma laikā redzami secīgi žonglēšanas triki, netradicionāli horeogrāfiski risinājumi, uguns un pirotehnikas efekti, kas piesaista skatītāju uzmanību. Šova laikā skatītāji redzēs ne tikai tradicionālos faķīru rīkus (nūjas, vēdekļus utt.), bet arī degošus, milzīgus kubus, zvaigznes un dzirksteļu lietu, kas padara šova finālu neaizmirstamu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu