Rīgas Krievu teātris viesizrādēs Krievijā rādīs savu darbību latviešu un un krievu kultūrā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris viesizrādēs Omskā un Krasnojarskā rādīs savu darbību abās kultūrās - latviešu un un krievu -, kurās pastāv, preses konferencē par viesizrādēm Krievijā stāstīja Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals.

Viņš norādīja, ka tāpēc arī viesizrādēm izvēlētas Aleksandra Ostrovska luga «Ne vienmēr runcim krējuma pods» un Rūdolfa Blaumaņa «Indrāni» - latviešu un krievu klasika.

Izrādēm teātris gatavojies jau divus gadus. Uz Krieviju no teātra dosies komanda 40 cilvēku sastāvā. Omska un Krasnojarska kā galapunkti izvēlētas, jo tajā ir salīdzinoši liela latviešu diaspora, ar kuras pārstāvjiem paredzēta arī tikšanās pēc Blaumaņa lugas «Indrāni» uzveduma. Cehovals pastāstīja, ka viesizrādes cilvēki Krievijā ļoti gaida. Piemēram, uz izrādi «Indrāni» Krasnojarskā jau nopirktas 150 biļetes, savukārt Omskā - 100. Teātra direktors atcerējās arī iepriekšējās viesizrādes Krievijā 2008.gadā, pēc kurām saņēma daudz pozitīvu atsauksmju.

Arī Krievijas vēstnieks Latvijā norādīja, ka pēc viesizrādēm dzirdējis labas atsauksmes gan no skatītājiem, gan aktieriem. Viņš norādīja uz Krievijas un Latvijas veiksmīgo sadarbību kultūras jomā, kurā Latvijas un Krievijas kultūras ministrijas ik pa trim gadiem vienojas par kopīgu sadarbības pasākumu plānu. Arī šīs viesizrādes būs kā papildinājums šai programmai, norādīja Vešņakovs.

Arī Cehovals norādīja, ka viesizrāde būs kultūras misija. Atbildot uz jautājumu par to, ka Latvija no vienas puses sadarbojas ar Krieviju kultūras jomā un no otras puses to atgrūž, teātra direktors pauda noraidījumu pret sadarbības kultūras jomā ierobežošanu. Viņš norādīja, ka šādai situācijai nevajadzētu būt.

Cehovals pastāstīja, ka tikšanās laikā ar Latvijas diasporas pārstāvjiem, gan teātra aktieri, gan diaspora būs sagatavojuši viens otram nelielus koncertus. Rīgas Krievu teātris izpildīšot mūziku latviešu valodā.

Viesizrādes Krievijā notiks ar Latvijas un Krievijas kultūras ministriju, kā arī Krievijas vēstniecības Latvijā un Latvijas vēstniecības Maskavā atbalstu. Izrādes atbalsta arī Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze».

Rīgas Krievu teātris šovasar piedalīsies arī Krievijas Valsts nacionālajā programmā «Ģimenes lokā» ar izrādi «Mazais princis».

Jau ziņots, ka Rīgas Krievu teātris jūlija beigās un augusta sākumā dosies viesizrādēs uz Omsku un Krasnojarsku. Pēc garāka pārtraukuma tā būs pirmā tikšanās ar Sibīrijas reģiona skatītājiem, kā arī sveiciens latviešu kopienas pārstāvjiem, kuriem nav iespējas apmeklēt vēsturisko dzimteni.

30.jūlijā un 31.jūlijā Rīgas Krievu teātra kolektīvs spēlēs uz Omskas Valsts akadēmiskā drāmas teātra skatuves. Krasnojarskā teātri 3.augustā un 4.augustā uzņems Krasnojarskas Muzikālais teātris.

2013.gada 2.oktobrī Rīgas Krievu teātris svinēja savu 130.jubileju. Viesizrādes ir daļa no teātra svētku programmas.

    Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu