Vēl viena iespēja Rīgā noskatīties tautā iemīļoto mūziklu «Pūt, vējiņi!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai arī Liepājas teātris savu 108. sezonu sāks tikai septembrī, augustā, kā ierasts, liepājnieki viesosies Dailes teātrī, skatītājiem piedāvājot mūziklu «Pūt, vējiņi!». Iestudējumu būs iespējams noskatīties 6., 7. un 8. augustā.

Izrādi, kura nu jau iekļauta Liepājas teātra Zelta fondā, Liepājas teātrī 2011. gadā iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers, savukārt Raiņa lugai jaunu skanējumu piešķīra Kārlis Lācis, Jānis Elsbergs un Evita Mamaja. Šo triju gadu laikā to iemīļojuši visas Latvijas skatītāji – izrāde nospēlēta jau vairāk nekā 50 reižu un to noskatījušies vairāk nekā 35 000 cilvēku. Iestudējums tika atzīts arī par 2011./2012. gada labāko Gada muzikālo izrādi un saņēma raidījuma «100g kultūras» balvu «Kilograms kultūras 2011» nominācijā «Teātris».

Foto: publicitātes

«Liepājas teātra mūzikls «Pūt, vējiņi!» ar Kārļa Lāča mūziku Dž.Dž. Džilindžera režijā raisa pacilātību un iedvesmo. Erudīcija, dziļums, smalkums, kultūra, talants, zvērīgs un pašaizliedzīgs darbs: tas ir pirmais, bet nebūt ne vienīgais, kas šajā izrādē uzrunā. Kvalitātes, kas Latvijas teātrī un jo īpaši mūziklos nav bieži sastopamas,» par iestudējumu teikusi teātra zinātniece Silvija Radzobe.

Raiņa darbs «Pūt, vējiņi!» ir ne tikai viena no autora daiļrades, bet arī latviešu literatūras virsotnēm, kā arī viena no visvairāk iestudētajām Raiņa lugām.

Foto: publicitātes

Daugavietis Uldis ierodas saimnieces mājās, lai lūgtu sen nolūkotās saimniekmeitas Zanes roku, taču maltuvē nejauši sastaptā bārenīte Baiba izmaina Ulda likteni…

Rīgas viesizrādēs Baibas un Ulda skaisto, lai arī traģisko mīlas stāstu izdzīvos Edgars Pujāts un Aija Andrejeva (6. un 8. augustā) vai Everita Pjata (7. augustā). Pārējās lomās redzēsiet aktierus Agnesi Jēkabsoni, Kasparu Kārkliņu, Egonu Dombrovski, Signi Ruicēnu, Inesi Kučinsku, Andu Albuži, Sigitu Jevgļevsku u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu