Rīgā viesosies īstais tango šovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28. augustā Rīgas Kongresu namā notiks klasiskais Argentīnas tango šovs «Esencia Tanguera» (Tango būtība) – pirmo reizi Latvijā uzstāsies pasaulslavenais orķestris «Silencio», kuram pievienosies profesionālie dejotāji no Argentīnas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Orķestra vadītājs Roger Helou uzsver: «Tas būs īstais Argentīnas tango - bez rozes zobos.»

Viens no pasaulē atzītākajiem tango pāriem Lorena Ermocida un Pancho Martinez Pey pauž, ka šis būs unikāls šovs, jo tajā publika varēs izjust vienotību ar emocionālo, īsto tango. P.M.Pey vienlaikus atzīst, ka šis ir satraucošs brīdis, jo Latvijā maestro pāris uzstāsies pirmo reizi. «Mēs piedāvāsim labāko, ko vien varam, - to, kā argentīnieši izjūt un izdzīvo tango, mūsu tango maģiju,» saka dejotāji.

Viņiem pievienojas orķestra «Silencio» vadītājs un pianists R.Helou. Viņš pauž, ka auditorija redzēs un dzirdēs autentisko tango - tajā būs tango nervs un emocijas. «Pārsvarā auditorija ir pieradusi redzēt stereotipizēto tango. Taču īstais tango ir kas cits - tā ir kaislīga, seksuālas enerģijas piepildīta mūzika un deja ar augstu adrenalīna devu. Tajā nav vietas stereotipiem. Tas būs ceļojums emociju pasaulē. Tas būs šovs, kas atkailina cilvēku emocijas.»

Iestudējums ir īpaši veidots, lai Rīga 2014 ietvaros gan Latvijas publiku iepazīstinātu ar tango, gan arī ārzemniekus tuvinātu Latvijas kultūrai.

Orķestra «Silencio» pavadībā dejos dejotāji no Argentīnas Laura Melo un Ricardo Barrios, Lorena Ermocida un Pancho Martinez Pey. Viņiem pievienosies dejotāji no Lietuvas (Brigita Urbietytė un Carlos Rodriguez), Igaunijas (Jessica Štšerbakova un Somer Surgit) un Somijas - Maria un Pasi Lauren, kuri jau pagājušā gada koncertšovā sajūsmināja skatītājus.

Programmā būs gandrīz 20 priekšnesumi solo un grupas horeogrāfijā. Pirmajā cēlienā skatītāji izbaudīs klasisko Buenosairesas atmosfēru, kas pilsētā valdīja pagājušā gadsimta četrdesmitajos - piecdesmitajos gados. Savukārt koncerta otrajā cēlienā publikai tiks piedāvāta laikmetīgāka tango deja un mūzika. Tostarp mākslinieki izpaudīs dejā tādu pasaulē iemīļotu mūziķu kompozīcijas kā Osvaldo Pugliese un Astors Pjacolla.

Koncertšovs notiks starptautiskā festivāla Tango Sun Festival 2014 ietvaros, ko tradicionāli apmeklē simtiem tango dejotāju no dažādām pasaules valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu