«Dirty Deal Teatro» aicina uz izrādēm augustā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc sezonas atklāšanas ar ikgadējo festivālu «Dirty Drama» nevalstiskais teātris «Dirty Deal Teatro» no jauna atver durvis apmeklētājiem. Augustā skatītāji tiek gaidīti uz izrādēm «Mārupīte», «Mazie jautājumi» un «Dienas varonis».

Šajā nedēļas nogalē, 16. un 17. augustā, skatītājiem pēdējo reizi šogad būs iespēja piedzīvot muzikālo izrādi-pārgājienu «Mārupīte». Tajā piedalās režisors Valters Sīlis, aktrise un režisore Inga Tropa, «Dirty Deal Teatro» dramaturgs Jānis Balodis, komponists un mūzikas žurnālists Edgars Raginskis. Kopā ar viņiem skatītāji dosies aizraujošā pastaigā no Māras dīķa gar Mārupīti. Izrāde veltīta 2011. gada vasarā notikušajai ekoloģiskajai katastrofai Mārupītē, kas tiek uzskatīta par otru nopietnāko ekoloģisko katastrofu neatkarīgās Latvijas laikā. Radošā komanda kopā ar skatītājiem meklēs atbildīgos šajā noziegumā pret vidi, taču, iespējams, nāksies atrast kaut ko pavisam citu.

24. un 25. augustā tiks spēlēta režisora un dramaturga Andra Kalnozola izrāde «Mazie jautājumi», kas veidota kā savdabīgs grupu terapijas seanss. Šis iestudējums ir smalki asprātīgs stāsts par anonīmo «Mazo jautājumu biedrību», kuras dalībnieki nolēmuši reizi par visām reizēm noskaidrot atbildes uz cilvēku pašiem mazākajiem un šķietami nenozīmīgākajiem jautājumiem. Varbūt tas ir vienīgais veids, kā nonākt pie lielās patiesības? Izrādē tēlo aktieri Ivars Krasts, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis un Andrejs Možeiko.

Savukārt 27. un 28. augustā teātra apmeklētāji tiek gaidīti uz melno komēdiju ar cilvēkiem un lellēm «Dienas varonis». Tās autors un režisors Ģirts Šolis par darbu izrādē ir nominēts šā gada «Spēlmaņu nakts» balvai kategorijā «Gada sasniegums oriģināldramaturģijā». Izrāde vēsta par kādu gluži vienkāršu vīru, kurš vislabprātāk pavada laiku, sēžot uz dīvāna pie TV. Taču kādu dienu viņa paša dzīve negaidot kļūst par īstu izdzīvošanas šovu... Stāsta pamatā ir ironiskas atziņas, kas dzimušas masu medijos pārraidīto raidījumu un reklāmu iespaidā. Izrādē spēlē Kristians Kareļins, Katrīna Albuže, Madars Zvagulis un Aleksejs Geiko.

Šomēnes «Dirty Deal Teatro» iepriecinās skatītājus arī ar viesizrādēm - 15.augustā teātris viesosies Cēsīs, kur kultūras terasē «Zaļa zāle» būs iespēja novērtēt izrādi-lekciju «Nacionālais attīstības plāns». Bet 17. augustā, Rīgas svētku ietvaros, paši mazākie skatītāji tiks gaidīti Spīķeru kvartālā uz režisores Ingas Tropas izrādi bērniem «Kā saule gadījās». Izmantojot latviešu tautas teikas, virtuves rīkus un pārtikas produktus, izrādē kopīgi ar mazajiem skatītājiem tiks atklāti brīnumi par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. Ieeja šajā pasākumā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu