Rīgas Kongresu namā uzstāsies pasaulslavenie tango mūziķi un dejotāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jau šonedēļ, 28. augustā, Rīgā uzstāsies viens no pasaulē atzītākajiem tango orķestriem «Silencio». Tā pavadībā dejos pasaulslavenie dejotāji no Argentīnas, kā arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Mūziķi un dejotāji atzīst, ka šis būs īsts tango šovs - ceļojums emociju pasaulē, kas atkailina cilvēku emocijas.

Izjust emocijām bagāto tango «Silencio» izpildījumā varēs arī pirms šova - otrdien, 26.augustā, Rīga Radio 94.5 FM ēterā no plkst. 20:00 līdz 21:00 notiks radio koncerts. Tajā varēs dzirdēt klasisko Argentīnas tango «Silencio» izpildījumā, ko tango mūzikas cienītāji visā pasaulē uzskata par unikālu.

Koncertšovs notiks starptautiskā festivāla Tango Sun Festival 2014 ietvaros, ko tradicionāli apmeklē simtiem tango dejotāju no dažādām pasaules valstīm.

Šovā būs gandrīz 20 priekšnesumi solo un grupas horeogrāfijā. Pirmajā cēlienā skatītāji izbaudīs klasisko Buenosairesas atmosfēru, kas pilsētā valdīja pagājušā gadsimta četrdesmitajos – piecdesmitajos gados. Savukārt koncerta otrajā cēlienā publikai tiks piedāvāta laikmetīgāka tango deja un mūzika. Tostarp mākslinieki izpaudīs dejā tādu pasaulē iemīļotu mūziķu kompozīcijas kā Osvaldo Pugliese un Astors Pjacolla.

Iestudējums ir īpaši veidots, lai Rīga 2014 ietvaros Latvijas publiku iepazīstinātu ar Argentīnas tango.

Orķestra «Silencio» pavadībā dejos dejotāji no Argentīnas Laura Melo un Ricardo Barrios, Lorena Ermocida un Pancho Martinez Pey. Viņiem pievienosies dejotāji no Lietuvas (Brigita Urbietytė un Carlos Rodriguez), Igaunijas (Jessica Štšerbakova un Somer Surgit) un Somijas - Maria un Pasi Lauren, kuri jau pagājušā gada koncertšovā sajūsmināja skatītājus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu