Daugavpils teātris sezonu sāks ar «Tumšajām alejām»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Daugavpils teātra šīs sezonas pirmais jauniestudējums ir gaidāms jau 3. oktobrī, kad pirmizrādi piedzīvos «Tumšās alejas» krievu valodā, pēc Ivana Buņina stāstu motīviem. Režisors - Georgijs Surkovs, bet par jauniestudējuma vizuālo noformējumu rūpēsies scenogrāfe Dace Sloka.

«Tumšās alejas» ir Ivana Buņina stāstu krājums, kas sarakstīts laika posmā no 1938. līdz 1945. gadam, pats rakstnieks to uzskatījis par savu labāko veikumu. Georgija Surkova jauniestudējuma pamatā būs septiņi stāsti - «Vizītkartes», «Tvaikonis «Saratov»», «Aukstais rudens» un citi. Savukārt varoņu stāstus izdzīvos Daugavpils teātra aktieri - Žanna Lubgāne, Mihails Samodahovs, viesmāksliniece no Lietuvas Jovita Balčiunaite, Miroslavs Blakunovs, kurš, tāpat kā Georgijs Surkovs, nominēts šī gada «Spēlmaņu nakts 2014» balvai - «Gada jaunais mākslinieks». Izrādes režisors atzīmē, ka

izrādē skanēs arī krievu romances un varētu pat teikt, ka izrāde būs gana muzikāla.



Nevar neminēt, ka izrāde ir radusies iedvesmojoties no aizvadītā teātra festivāla - laboratorijas «Telpa - Daugavpils 2014», jo arī šajā festivālā jaunie teātra jomas pārstāvji strādāja ar Ivana Buņina stāstiem un piedāvāja savas intepretācijas. Jau oktobra sākumā šie stāsti būs redzami uz Daugavpils teātra lielās skatuves.

Dižā krievu rakstnieka vārdiem izrādē pastāstīsim par to, ko bieži vien kļūdaini saucam par mīlestību - par lepnību, vēlmi iegūt sev, nespēju piedot....Ar mīlestību mēs attaisnojam izpostītas dzīves, likteņus, pilsētas. Arī varoņi attaisnojas ar mīlestību, kad ņem rokās pistoli un šauj kādam galvā.
Taču mīlestība nav viņu ciešanu iemesls, viņi iet bojā tāpēc, ka viņus neviens nemīl. Tādēļ, visai iespējams, ka šie stāsti ir par NE mīlestību...

Cilvēki iet bojā tad, kad viņus nemīl.



Pirmizrāde - 3. oktobrī 18.30
Tuvākās izrādes - 4. oktobrī 18.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu