Daudziņai piedāvā darbu Brestas Akadēmiskajā Drāmas teātrī (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

No 12-19.09.2014 Baltkrievijā, Brestas pilsētā norisinājās XIX Starptaustiskais teātra festivāls«Белая Вежа» (ITF «Belaya Vezha»),kurā aicinājumu piedalīties saņēma arī Izrāžu apvienība «Pannas Teātris» ar dramaturģes Aivas Birbeles izrādi «Tāda es esmu».

Festivālā tika pārstāvētas trīspadsmit valstis: Baltkrievija, Armēnija, Itālija, Lietuva, Azerbeidžāna, Kazahstāna, Polija, Krievija, Slovākija, Ukraina, Igaunija, Gruzija un Latvija.

Festivāls Baltkrievijā tiek organizēts jau 19. gadu, tam ir senas tradīcijas un tā organizatori ir Brestas reģionālā pašvaldība, Baltkrievijas kultūras ministrija un Brestas Akadēmiskais Drāmas teātris.

Brestas teātra festivāls ir viens no nedaudzajiem pasaulē, kurš festivāla programmā piedāvā maksimāli pilnu teātra žanru spektru. Blakus E.Nekrošus filozofiskajai drāmai «Ījaba Grāmata» eksistē sadzīviska komēdija «Soliņš» no Sanktpēterburgas, ielu teātris «Voskresenije» no Ļvovas, Šekspīra traģēdija «Karalis Džons» no Armēnijas, kā arī šoreiz – «Pannas Teātra» stand-up komēdija «Tāda es esmu» no Latvijas. Kā izteicās festivāla direktors Aleksandrs Kozaks, vienīgais žanrs, kas šajā gadā festivālā netika iekļauts ir tīrs klasiskais balets.

Izrāde «Tāda es esmu» ar Zani Daudziņu galvenajā lomā bija ieplānota 18. septembrī. Izrādes tematika par sievietes pašapziņu festivāla dalībnieku un apmeklētāju vidū bija radījusi tik lielu ažiotāžu, ka skatītāju skaits zālē bija gandrīz divtik lielāks, kā tā spēj uzņemt. Skatītāji sēdēja uz grīdas, uz trepēm, ejās un zāle bija pārpildīta. Fakts, ka stand-up komēdijas teksts izrādījās asprātīgs un pieņemams arī baltkrievijas auditorijai, liecina par autores Aivas Birbeles unikālo spēju saskatīt dzīvē komisko un jautro pēc būtības un ir pieejams jebkuram cilvēkam jebkurā valodā.

Zanes Daudziņas tēlojums izsauca nedalītu publikas interesi, kā rezultātā festivāla direktors Aleksandrs

Kozaks izteicās, ka viņa teātrī esot maz tādu aktrišu, kas spētu bez partnera noturēt publikas uzmanību divu stundu garumā,

turklāt tā, ka skatītāji smejas, raud un aplaudē vienlaicīgi.

Pasniedzot diplimu «Pannas Teātrim», Aleksandrs Kozaks sacīja: - Zane, mācieties valodu un ar lielāko prieku, gaidīšu Jūs strādāt mūsu teātrī!

Par izrādi

Aivas Birbeles komēdija «Tāda es esmu» režisora Jura Rijnieka režijā iestudēta pirms četriem gadiem un Latvijā nospēlētas vairāk kā 120 izrādes.Zane Daudziņa ar izrādi ir viesojusies Zviedrijā, Īrijā un arī tālajā Austrālijā.

Izrāžu apvienības «Pannas Teātris» izrādes: «Gribu bērnu!» (Ģ. Ķesteris, M. Doveika, Z. Daudziņa vai M. Bērziņa, A. Siliņš), «Puse no sirds» (Zane Daudziņa, Aldis Siliņš), «Līgavainis» (Lauris Dzelzītis), «Tētis» (Ainārs Ančevskis), «Tētis»(Darius Petkevičius Lietuva).

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu