Dailes teātrī izrādes laikā salūzusi tehnika un atcelta izrāde. Turpmākās izrādes nav atceltas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Dailes teātrī svētdien, 21.septembrī, nācies pārtraukt izrādi, jo salūzusi tehnika, aģentūrai LETA pastāstīja Dailes teātra direktors Andris Vītols.

Viņš norādīja, ka pirmizrāžu nedēļas lielajā noslodzē nav izturējis skatuves tehnikas mehānisms. «Šajā nedēļā mēģinājumi notiek no rīta un vakarā, un tehnika tiek dažādi ekspluatēta. Izrādēs tai nav tik lielas slodzes,» pastāstīja Vītols, norādot, ka tieši saspringtais mēģinājumu grafiks bijis iemesls tehnikas salūšanai.

Viņš pastāstīja, ka dekorācijas ir bijušas smagas, bet tām vajadzējis atbilst tehnikas celtspējai. «Mūsu tehniskie darbinieki jau izrāžu iestudēšanas procesā padarīja dekorācijas daudz vieglākas,» pastāstīja Vītols.

Teātra direktors apstiprināja, ka šobrīd skatuves tehnika ir salabota un izrādes netiks atceltas.

Vītols norādīja, ka teātra skatuves tehnika nav mainīta kopš tā uzcelšanas 1976.gadā. «Skaidrs, ka vecajā tehnikā visu laiku ir jāiegulda. Ja tas nebūtu noticis izrādes laikā, tad cilvēki nemaz nebūtu pamanījuši,» piebilda teātra direktors.

Jau ziņots, ka Dailes teātris atklājis sezonu ar divām pirmizrādēm - Lī Hola traģikomēdijas «Vakariņas ar Elvisu» iestudējumu 19.septembrī Lielajā zālē, kam režisors ir Jans Villems van den Boss, un Genādija Ostrovska melodramatisko komēdiju «Divi kapteiņi» autora režijā 21.septembrī Mazajā zālē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu