Atgriežas Lipora monoizrāde «Karavīrs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar 18.oktobri Edgara Lipora monoizrādes «KARAVĪRS» būs skatāmas gan Latvijas Kara muzejā, Rīgā, gan arī citās Latvijas pilsētās.

Kustību un objektu monoizrāde «KARAVĪRS» ir arhaisks un reizē mūsdienīgs simbolisks vēstījums par sevis apzināšanos, piederību zemei, tautai, ģimenei, pašam sev. Kad šī piederība ir apzināta, seko vēlme gan ar iekšēju, gan ārēju spēku to nosargāt - noturēt savu vietu pasaulē.

Izrāde ir dziļi sakņota latviskajā dzīvesziņā, kas tikpat labi sasaucas arī ar citu tautu tradīcijām. Tajā izpaužas pasaules kultūru vienotais pamats. Vēstījums vienlaicīgi uztverams vairākos līmeņos un atvērts katra personīgai interpretācijai, kur nav pareizo atbilžu. Ar izmeklētu kustību mākslu, kur netrūkst ne dinamiskas ekspresijas, ne viegla maiguma, aktieris Edgars Lipors meistarīgi iejūtas dažādos tēlos. Izrādei caurvijas mijiedarbība starp sievišķo un vīrišķo enerģiju, starp iekšējo un ārējo spēka apziņu. Simboliski, latvietim tuvi objekti, kā puzurs, cirvis, kaklariņķis, josta un citi, tāpat oriģinālmūzika, papildina kustību valodu un stāsta stāstu. Stāstu par sevi, par ikvienu no mums.

Izrādes režisore, horeogrāfe - Lilija Lipora, mūzika, izpildījums - Edgars Lipors, gaismu mākslinieks - Egils Kupčs, iestudējuma konsultants - Valdis Pavlovskis, māksliniece - Guna Stikāne.

Biļetes no 26.septembra iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Izrādes Latvijas Kara muzejā, Rīgā

18.oktobrī plkst.18.00

23.oktobrī plkst.11.00

24.oktobrī plkst.11.00

25.oktobrī plkst.18.00

Izrādes ārpus Rīgas

7.novembrī (19.00) Jaunpiebalgā

8.novembrī (16.00) Brocēnos

11.novembrī (14.00) Ventspilī

13.novembrī (18.00) Vecumniekos

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu